Borgmester vil gøre op med firkantet byudvikling

Der er brug for et krøllet og kreativt blik på byudviklingen i København. I hvert fald hvis man spørger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

Når sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) går til Københavns borgerrepræsentation torsdag, er det med sit allersidste medlemsforslag i hænderne.

SF'eren forlader snart rådhuset med otte års erfaring på borgmesterposten, men først stiller hun et forslag om at "sætte gaderne fri".

Byudviklingen i København er ifølge hende for firkantet og konservativ - der er brug for noget "radikalt anderledes". Det kunne for eksempel være at udvælge en håndfuld gader i byen, som får frit spil til at udvikle deres lokalområde.

- Jeg kunne godt tænke mig, at hele processen omkring byudvikling blev mindret ordnet, og at vi tænkte mere ud af boksen. Vi har jo Christiania, men hvorfor er det, at vi ikke tænker flere fristeder ud i byen - og giver gaderne los til at prøve helt nye initiativer af, siger Ninna Thomsen, SF.

Et løst formuleret forslag

Forslaget indeholder ikke konkrete ideer til, hvad Københavns Kommune skal gøre anderledes som finansiel part eller som godkendende myndighed. Forslaget udspringer af en vision om, at byen får mere frihed til at eksperimentere.

- Forslaget er sådan set stadigvæk i idéfasen. Når det er lavet så bredt, som det er, så er det for at invitere partierne ind. Vi i SF skal ikke komme og sige, hvordan det skal se ud. Vi starter et sted hvor mulighederne er åbne, for forhåbentligt at kunne samle et flertal, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

Ambitionen er, at København bløder mere op, og i stedet for at begrænse byudviklingen med lokalplaner kan opfordre til flere kreative ideer.

- Vi skal invitere ind. Vi skal måske også bruge nogle af vores egne arkitekter og byudviklere til at prøve at være med-udviklere sammen med de lokale Københavnere, siger Ninna Thomsen og fortsætter:

- Opgaven til byduviklerne skulle være at sige: "Tænk nyt og tænk radikalt anderledes i forhold til enkelte gader i byen". Så tror jeg også, at de ville gå til opgaven med en nysgerrighed, som de tit lægger fra sig, fordi der er så mange stive regler, siger Ninna Thomsen. 

SF København står bag borgmesterens medlemsforslag om frigader, som bliver fremlagt for borgerrepræsentationen torsdag den 30. november. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik