Borgmester: Vi har simpelthen ikke plads til flere flygtninge

Vestegnskommunerne skal også tage imod flygtninge, lyder opfordringen fra Ruderdals borgmester Jens Ive til vestegnskommunerne.

Brøndby, Albertslund, Høje taastrup, Ishøj og København er alle nulkommuner, hvilket vil sige, at de ikke er forpligtede til at tage imod asylansøgere.

Læs også: Rudersdal: Vestegnen bør tage flere flygtninge

Rudersdal kommune er blevet tildelt flere flygtninge end ventet og skal huse over 70 flygtninge i år. Derfor mener borgmester Jens Ive, at det ville være rart, hvis blandt andre vestegnskommunerne også tog imod flygtninge, så kommunerne løfter i flok. Det siger han til Berlingske.

Brøndbys borgmester, Ib Terp er dybt uenig i, at hans kommune bør huse flere flygtninge.

'Vores kvote skal være nul, vi har et stort antal flygtninge i forvejen, mindst 22 pct. af vores borgere er indvandrere,' siger Ib Terp i dag til TV2/ Lorry.

Hos Ishøj Kommune, hvor man heller ikke er forpligtet til at tage imod flygtningene, er man mere positivt stemt over for Jens Ives opfordring.

'Det er ikke fordi vi ikke vil, men vi har ikke plads, blev vi pålagt at tage imod en 4-5 stykker, så fandt vi ud af det, men situationen er den, at vi simpelthen ikke har plads,' siger borgmester Ole Bjørstop til TV2/ Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

efterladt speedbåd

Nogen har efterladt en speedbåd i Skovshoved Havn – og andet interessant fra hittegodslisten

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

julehjælp

playFra corona-hjælp til julehjælp: Ubenyttede gavekort gives videre til trængende

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere