Borgmester utilfreds med fredning af skole

Solrøds borgmester Niels Hörup er utilfreds med, at Kulturstyrelsen har fredet Uglegårdsskolen i Solrød.

Kulturministeriet har netop stadfæstet Kulturstyrelsens fredning af Uglegårdsskolen i Solrød på grund af skolens arkitektur og kulturhistoriske værdi. 

Solrøds borgmester mener, det er unødvendig indblanding fra staten.

- Solrød Byråd er meget stolt af og glad for Uglegårdsskolen, og derfor passer vi rigtig godt på og vedligeholder skolen i den ånd, den er bygget. Men fredningen lægger begrænsninger på den fleksible brug af skolen, og den gør det langt sværere og dyrere for os at sikre en dynamisk og tidssvarende skole i udvikling, siger borgmester Niels Hörup.

Fredningen stiller en række krav til kommunen. Der skal blandt andet ansøges om lov til større ændringer hos Kulturstyrelsen, og der skal udarbejdes en manual, der beskriver hvilke opgaver kommunen kan udføre i forhold til vedligehold og drift uden at skulle spørge Kulturstyrelsen. Arbejde, der ikke står i manualen, kræver styrelsens godkendelse.

- Solrød Kommune har gennem cirka 40 år brugt mange ressourcer på at vedligeholde og udvikle skolen, og det vil vi også gøre fremover. Det behøver vi ikke en fredning for at garantere – en fredning, der endda tager udgangspunkt i en undtagelsesbestemmelse. Bare fordi staten kan blande sig, betyder det ikke, at den skal, og jeg ser fredningen som en indgriben i det kommunale selvstyre, siger Niels Hörup.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik