Borgmester undersøger sikkerhed efter brand

Den voldsomme brand på plejecenteret Solvænget i Allerød tirsdag aften, som krævede en 73-årig kvindes liv, får nu borgmester Erik Lund (K) til at sætte gang i en undersøgelse af sikkerheden ved kommunens bygninger. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Når sådan noget sker, undersøger vi altid sagen. Vi har fået den tilbagemelding, at sikkerheden på Solvænget var i orden. Men det er klart, at man tænker, om man kan gøre det bedre, når der sker en katastrofe. Og nu skal vi selvfølgelig finde ud af, om sikkerhedsforanstaltningerne på de kommunale bygninger er optimale. Er de ikke det, skal vi gøre noget ved det, siger borgmesteren, der generelt kalder sikkerheden ved kommunens bygninger for »rigtig god«.
Viceberedskabschef i kommunen Ulrik Bjelbæk fortæller, at hans folk tilser de brandsynspligtige bygninger en gang om året.
- Det gælder blandt andet plejecentre, daginstitutioner, skoler og forsamlingshuse. Vi går ikke alt minutiøst igennem, men byggeriet ved Solvænget var fuldt ud lovligt, siger Ulrik Bjelbæk.
I forbindelse med branden har flere undret sig over, at der ikke var brandtrapper, så de ældre måtte hjælpes ud af vinduer og altaner med stiger. Ulrik Bjelbæk forklarer, at bygninger skal leve op til det reglement, der var gældende, da de blev bygget.
- Hvis plejecenteret var blevet bygget i dag, er jeg overbevist om, at vi fra vores side havde stillet krav om, at der skulle være brandtrapper på gavlene på to af bygningerne, så man, ligesom på et hotel, kunne gå ud af sit værelse og komme ud i det fri i to forskellige retninger, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik