Borgmester til minister: Banedanmark må kompensere pendlere

Sporarbejdet på Køge Bugt-banen er blevet forsinket. Nu kræver Solrøds borgmester, at Banedanmark giver økonomisk kompensation for forsinkelsen.

Køge Bugt-banen er forsinket, og det har bragt sindene i kog blandt både S-togspendlere og politikere.

Nu melder endnu en politiker sig på banen og kræver i et brev til transportminister Hans Christian Schmidt, at S-togspendlerne bliver kompenseret økonomisk.

Solrøds borgmester, Niels Hörup (V), mener nemlig, at det er uacceptabelt og til stor gene for kommunens pendlere, at Banedanmark ikke har overholdt sin tidsplan og nu forlænger sporarbejdet på Køge Bugt-banen med 14 dage.

- I Solrød Kommune pendler 78 pct. af borgerne hver dag til og fra arbejde, og derfor er en sådan forlængelse til stor gene for borgerne, som har svært ved at kombinere arbejdsliv og forlængede transporttider med daginstitutionernes åbningstider, indkøb, madlavning, børnenes sengetider osv. Jeg kan i min daglige dialog med kommunens borgere konstatere, at dette er et reelt problem for en lang række af dem, skriver Niels Hörup i brevet til transportministeren.

Ifølge en pressemeddelelse fra Solrød Kommune forsikrede transportministeren allerede før sporarbejdet startede, at Banedanmark havde maksimalt fokus på at få arbejdet gennemført til tiden.

- Du bør tage initiativ til, at de mange daglige togpassagerer, som pt. er buspassagerer, får en økonomisk kompensation, da der med den betydelige forlængelse af rejsetiden samt øvrige gener ikke er overensstemmelse mellem det betalte og det leverede produkt. En økonomisk kompensation er i øvrigt ikke et ukendt fænomen, hverken for togdrift eller for den sags skyld lufttrafikken, skriver Niels Hörup i brevet.

Dermed melder Solrødborgmesteren sig i koret af politikere, der kræver økonomisk kompensation for pendlerne.

Onsdag bragte TV 2 Lorry historien om, at politikeren Morten Dahlin (V) fra Greve Byråd havde sendt et brev til Banedanmarks administrerende direktør, Per Jacobsen, hvor han blandt andet blev inviteret på en togbus-tur på strækningen.

I samme ombæring mente Venstre-politikeren, at Banedanmark måtte yde økonomisk kompensation til pendlerne, hvilket blev bakket op af Socialdemokraten Henrik Sass Larsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik