Borgmester stålfast: "Der skal nok komme en station i Vinge"

Torsdag aften holdt grundejerforeningen og ejendomsudviklerne borgermøde i Vinge, hvor bekymringerne mod projektet blev luftet overfor politikerne.

Frederikssunds borgmester var torsdag aften i vælten, da han mødte op til et borgermøde i den nye, storsatsende bydel i Frederikssund Kommune, Vinge.

Her var 30 fortvivlede og bekymrede borgere og investorer mødt op for at lufte deres frustrationer over byggeprojektets udvikling, som er kørt helt af sporet - i bogstaveligste forstand.

Øverst på dagsordnen stod nemlig planerne om S-togsstationen, der skulle være knudepunkt og gøre Vinge let tilgængelig for pendlere og borgere i øvrigt. 

Problemet er bare, at staten har krævet mindst 2200 beboere i Vinge, før stationsprojektet kunne blive en realitet.

Indtil videre er der dog blot 23 grundejere i det store prestigebyggeri, som er gået helt i stå, efter det kom frem, at et svigtende salg har skabt et gabende hul på 100 millioner kroner i Frederikssunds kommunekasse.

Det betyder, at planerne for Vinge Centrum også er sparket til hjørne - og dermed forsvinder oplagte muligheder for erhvervslivets opblomstring på marken i kommunen. 

Beboer: - Vi var blevet lovet, at stationen kom

Derfor må beboerne indtil videre indstille sig på, at de har købt noget, der kan minde om "katten i sækken": Et hus på en mark - uden hverken handelsmuligheder eller S-togsforbindelse.

- Vi var blevet lovet, at den kom. Og der var stor pressebevågenhed, da borgmesteren var ude og melde ud, at den kommer (stationen, red.). Så man kan sige, at der er nogle mennesker, der har købt på nogle forudsætninger, og baseret deres fremtidige drømme og hb omkring det at bo i vinge og deltakvarteret på, at det blev til noget, siger Carsten Lentz, der er en af de 23 grundejere og formand for Grundejerforeningen Deltakvarteret. 

Borgmester: - Der kommer en station

Ifølge Frederikssunds borgmester, John Schmidt Andersen, Venst., har grundejerne dog ingenting at frygte. Han mener fortsat, at der er mulighed for at skabe en løsning, der kan sikre den nye by det lovede S-togsstop.

- Vi har en aftale med staten om, at der skal komme en station herude, og vi opfylder vores forpligtelser og går også ud fra, at staten opfylder deres forpligtelser, siger borgmesteren til TV 2 Lorry efter borgermødet torsdag aften.

Opfylder I stadigvæk de forpligtelser? Byudviklingen af Vinge er jo sat på standby - og det kræver jo en byudvikling, hvis der skal komme en togstation?

- Nu er det her jo femfingerplanen, så vi kan kun bygge der, hvor det er stationsnært. Vi kan jo ikke bygge et sted, hvor der ikke bliver en station, så tingene hænger sammen. Og de kriterier, der var, for at vi skulle have stationen, det var 2200 påstigere. Det er sandsynligt - det kan vi stadigvæk påvise, at det vil komme i 2019. Så jeg tror på, at stationen kommer, siger John Schmidt Andersen til TV 2 Lorry.

Efter borgermødet havde borgmesteren da også fået delt ud af sin optimisme. Her var flere grundejere positivt stemte over borgmesterens ord.

- Nu tror jeg selvfølgelig fuldt og fast på det her, siger grundejeren Peter Von der Hude og fortsætter:

- En station er nødvendig. Og jeg tror på, at den nok skal komme. Og så er jeg sikker på, at det udviklingsprojekt, som er herude, det skal blive endnu mere positivt, end det er allerede.

Se hele TV 2 Lorrys indslag fra Vinge over artiklen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik