Borgmester siger stop for natbevillinger: Beboere er skeptiske

Overborgmesterens kamp mod mere larm fra nattelivet i Indre København bliver mødt med skepsis blandt beboerne.

Selvom Overborgmester Frank Jensen (Soc.dem) nu kommer støjplagede beboere i det indre København i møde ved at opfordre til et totalstop for nye natbevillinger, så mener beboerne ikke, at det ændrer på de allerede eksisterende problemer.

quote Her er ulideligt, og her er en larm uden lige.

Morten Vesely, bestyrelsesmedlem i Beboerforeningen Nørre Kvarter.

Ifølge Frank Jensen skal det være slut med at give flere tilladelser til, at der kan serveres alkohol efter midnat i hele Middelalderbyen.  

Middelalderbyen er et område, der er afgrænset af gaderne Vester Voldgade, Nørre Voldgade, Gothersgade, Kongens Nytorv, Holmens Kanal og Stormgade.

Huser hver tredje natbevilling 

Området huser godt hver tredje nattetilladelse i hele København, og netop derfor ændrer Overborgmesterens holdning ikke ved de støjproblemer, som beboerne i forvejen døjer med, fortæller flere beboerforeninger i dag til TV 2 Lorry.

- Der er stort set ikke til at sove om natten. Man kan ikke sove ud til gaden. Her er ulideligt, og her er en larm uden lige, siger Morten Vesely, bestyrelsesmedlem i Beboerforeningen Nørre Kvarter, til TV 2 Lorry.

Morten Vesely, bestyrelsesmedlem Beboerforeningen Nørre Kvarter.
Morten Vesely, bestyrelsesmedlem Beboerforeningen Nørre Kvarter.
Foto: TV 2 Kosmopol

Der er allerede blevet indført et stop af natbevillinger visse steder i Indre By. Sidste år besluttede Bevillingsnævnet at indføre stop for nye natbevillinger i Nørre Kvarter og dele af Gothersgade.

Borgmesterkontoret oplyser i dag til TV 2 Lorry, at et bevillingsstop ikke vil have konsekvenser for de allerede eksisterende barer, eller hvis en ny bar åbner på en adresse, hvor der allerede er en nattilladelse. 

"Det går amok nogle steder"

Der er med andre ord tale om et stop for nye nattilladelser på adresser, hvor der ikke i dag er alkoholbevillinger efter midnat. 

- Totalforbuddet har medført, at der ikke er kommet flere beværtninger, men i forvejen var der alt for mange. Så der er ikke kommet mere af det, der allerede var for meget af. Det har dog ikke betydet, at scenerne er forsvundet. Tværtimod. De er faktisk blevet værre, siger Morten Vesely, men tilføjer samtidig, at Frank Jensen opfordring er en udmærket idé.

- Det er også noget, han har lovet før, så lad os håbe, det bliver til virkelighed, siger han.

Sidste år besluttede Bevillingsnævnet at indføre stop for nye natbevillinger i Nørre Kvarter og dele af Gothersgade.
Sidste år besluttede Bevillingsnævnet at indføre stop for nye natbevillinger i Nørre Kvarter og dele af Gothersgade.
Foto: TV 2 Kosmopol

Det samme håber Svend Hugo Madsen, der er formand for Stræderne og Strøgets Beboerforening.

- Antallet er bevillinger er eskaleret voldsomt i de sidste 10 år, hvilket betyder at flere kommer herind for at more sig, og så har vi et natteliv, som nogle steder går helt amok, siger han.

Hvad vil det betyde med et stop for nye nattebevillinger?

- Det kan kun hilses velkomment. Det er tiltrængt. Men det løser ikke de problemer, som allerede er her, siger Svend Hugo Madsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik