Borgmester om støjklager: Amager Strandvej er en prioritet

I mere end tre år har beboere i Tårnby protesteret mod støj og usikre veje. Nu vil de have kommunen ind og løse problemet.

Foto: TV 2 Lorry / Presse

Der er en verden til forskel på, om man har åbent eller lukket vindue, når man bor i Søvænget i Tårnby.

Det ved Anna Nissen alt om, for hun har til dagligt udsyn til de op mod 18.000 biler, som hver dag kører forbi hendes hus på Amager Strandvej.

Beboerforeningen har selv lavet visualiseringer, som kan vise, hvordan støjproblemet kommes til livs. Foto: Beboerforeningen Søvænget

- Problemet ved at bo så tæt på Amager Strandvej er, at det larmer helt vildt. Støjen er kun steget igennem de år, vi har boet her, siger Anna Nissen til TV 2 Lorry.

Det er særligt de tidlige morgentimer og de sene aftentimer, at støjen plager.

I syv år har Anna Nissen boet i hjørnehuset, som hun deler med sin mand og to børn. Gennem årene har de alle både kunne se og høre, hvordan trafikken med tiden er blevet mere og mere voldsom blot et par meter fra deres hus.

- Det er jo svært at have en samtale bare, når vi står her. Det er jo stressende at have et lydniveau, der bare er støt stigende, lyder det fra Anna Nissen, mens hun bliver interviewet ved et åbent vindue.

Læs også Efter opråb fra 29 kommuner: Her er transportministerens svar

Trafikpres farligt for både badegæster og beboere

Lidt længere hen ad vejen ligger Københavns største strand, Amager Strandpark. Den har over en million besøgende københavnere og turister om året, som alle skal krydse Amager Strandvej, før de kan kaste sig i Øresunds bølger.

Derfor gør den øgede trafik det også mere usikkert for turister og badegæster at nå til stranden, fortæller Anna Nissen, som indimellem selv har prøvet at vente op til fem minutter på at kunne krydse vejen.

  Foto: TV 2 Lorry / Presse

- Det er jo også utrygt. Både når man som borger er ude at gå en tur, eller når man som gæst skal på stranden, eller når man som beboer forsøger at krydse vejen, er det vanskeligt.

Gentagne gange har beboerne fra Søvænget rettet henvendelser til Tårnby Kommune om problemerne med støj og sikkerhed - uden held.

Grundejerforeningen har tilmed udarbejdet fem løsnbingsforslag til, hvordan støj-problematikken kan kommes til livs.

Problemer ved at bo langs Amager Strandvej

  • Trafikstøjen for ejendommene ud til Amager Strandvej er en af de værste i kommunen.
  • Den gennemkørende trafikken er steget markant grundet nye boliger ved Øresundsvej.
  • Lastbilstrafikken, med lastvognstog fra klokken 04.00, er steget grundet yderligere virksomheder på Benzin øen, senest med ny asfaltfabrik.
  • Fartoverskridelserne ud for Søvænget er nogle af de værste i kommunen.

Kilde: Søvænget grundejerforening

Se mere

Borgmester: Amager Strandvej er en prioritet

Fredag aften har Allan S. Andersen, der er Tårnbys socialdemokratiske borgmester, sendt et skriftligt svar til TV 2 Lorry.

Beboerforeningen har selv lavet visualiseringer, som kan vise, hvordan støjproblemet kommes til livs. Foto: Beboerforeningen Søvænget

Her fortæller borgmesteren, at Amager Strandvej er en af de strækninger, som kommunen har kig på.

- I vores nyligt vedtagne støjhandlingsplan har vi udvalgt seks vejstrækninger til nærmere undersøgelse, for efterfølgende at komme frem til støjdæmpende tiltag, skriver borgmesteren.

Én af de seks strækninger, som er udvalgt på baggrund af et højt støjniveau, er Amager Strandvej.

Borgmesteren pointerer også, at to projekter om fremkommelighed i hovedstadsregionen indbefatter strandvejen langs Amagers kyst.

Søvænget grundejerforenings løsningsforslag

  • Hastighedsbegrænsning på 40 km/h.
  • Opsætning af vejskilte vedr. hastighedsbegrænsning.
  • Etablering af trafikøer mellem vognbaneren, hvilket kan reducere hastighedsovertrædelserne, øge trafiksikkerheden ved venstresving og muligheden for sikkert at krydse vejen.
  • Nedlæggelse af parkeringsbåsene på østside af veje, således at der bliver plads til trafikøer og giver mulighed for at trafikken flyttes længere væk fra husfacaderne.
  • Udskiftning af ujævn og beskadiget asfalt og udjævning af højdeforskelle ved brønddæksler.

Kilde: Søvænget grundejerforening

Se mere

Beboere håber på mindre støj i fremtiden

I hjørnehuset håber Anna Nissen og de andre beboere i Søvænget nu på, at kommunen vil tage ansvar.

For selvom Anna og familien godt var klar over, at de for syv år siden flyttede ind tæt på en trafikeret vej, så er problemet nu stukket helt af. 

- Vi har selv valgt at købe det her hus, så selvfølgelig vidste vi godt, at der lå en Amager Strandvej med biler. Men problemet er jo kun blevet større over tid, siger Anna Nissen.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret