Borgmester om politianmeldelse i Stadion-sag: Det er alvorligt

En ukendt person har valgt at lække fortrolige oplysninger til pressen. Lækket er nu politianmeldt, og borgmesteren er rystet.

Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K), ser meget alvorligt på sagen med et læk af oplysninger til Frederiksborg Amts Avis. Det fortæller hun til TV 2 Lorry tirsdag:

- Det her er rigtig, rigtig skidt, og lækket er af meget alvorlig karrakter. Det er simpelthen tudetosset, at nogen har kunne finde på det.

Udmeldingen kommer, efter at det torsdag kom frem, at en ukendt person fra kommunen har valgt at lække fortrolige oplysninger fra et lukket punkt på dagsordenen i Økonomiudvalget. Oplysninger, der slog fast, at det kommende fodboldstadion i Helsingør bliver væsentligt dyrere end budgetteret.

Helsingør Kommunes kommunaldirektør, Stine Johansen, har efterfølgende politianmeldt lækket med Benedikte Kiærs underskrift. 

Benedikte Kiær: Det får konsekvenser

Ifølge borgmesteren kan lækket få alvorlige konsekvenser for kommunen, særligt økonomisk.

- Det har ødelagt vores forhandlingsgrundlag, og det kommer til at koste penge. Det går ud over skatteborgerne, fordi vi ikke får mest muligt for pengene, siger hun.

Benedikte Kiær forklarer, at kommunen havde en forhandlingsstrategi, der skulle presse prisen på stadionet de 22 millioner kroner ned, som projektet står at koste for meget efter at have fået bud fra forskellige entreprenører og konsortier. Men med lækket er det ikke længere muligt at fortsætte med samme strategi:

- Så nu får vi sværere ved at presse prisen ned, og samtidig er vi blevet nødt til at starte en ny udbudsproces, og det koster også penge, fortæller hun.

Benedikte Kiær siger, at hun ikke har nogen mistanke om, hvem der kan stå bag lækket, men hun regner med, at det er en politiker.

Det er nu op til Nordsjællands Politi at vurdere, hvorvidt der skal ske en efterforskning i sagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik