Borgmester øjenvidne til masseslagsmål: "Helvede brød løs"

Flere bandegrupperinger var til stede under fredagens boksestævne i Herlev, som endte i masseslagsmål og knivstikkeri. Borgmesteren ærgrer sig over, at "sporten tabte".

To personer blev sent fredag aften bragt til sygehuset med knivstik i forbindelse med et stort slagsmål ved boksestævnet Herlev Fight Night.

Politiet kan endnu ikke bekræfte, om de to ofre har tilknytning til bandemiljøet, men der skulle have været flere forskellige bandegrupperinger til stede fredag aften under boksestævnet.

- Slagsmålet var en miskmask af flere forskellige grupperinger, fortæller vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, Lars Guldborg, til TV2 Lorry. 

quote Der var temmelig meget tumult og kaos og ikke så mange, der havde lyst til at tale med politiet.

Lars Guldborg, vagtchef, Københavns Vestegns Politi

Politiet ved dog ikke, hvordan slagsmålet startede, eller præcis hvem der var involveret.

Lars Guldborg fortæller endvidere, at politiet ikke har nogle anholdte i sagen endnu. 

- Man har fundet de spor, man kunne, men der var temmelig meget tumult og kaos og ikke så mange, der havde lyst til at tale med politiet. Så de oplysninger, vi har, samler vi, og så må vi se, om man kan trække noget derfra, siger Lars Guldborg. 

Begge ofre skulle være udskrevet på nuværende tidspunkt.

Borgmester: "Dybt ubehageligt at overvære"

quote Voldsmændene fik lov at sætte dagsordenen. Det gør mig ondt.

Thomas Gyldal Petersen, Borgmester, Herlev, Soc.dem.

Herlevs socialdemokratiske borgmester, Thomas Gyldal Petersen, skriver på sin Facebook-profil, at han var til stede under boksestævnet, da der udbrød slagsmål efter to kampe. 

- Det udviklede sig til kast med stole og desværre også knivstikkeri, skriver han.

Omkring 1200 mennesker var samlet til Herlev Fight Night, da slagsmålet brød ud. 

- Det var dybt ubehageligt at overvære, og jeg føler med alle de uskyldige, der skulle opleve det, skriver Thomas Gyldal Petersen.

"Sporten tabte"

Herlev Fight Night er Danmarks største amatørboksestævne og er arrangeret af den lokale bokseklub Herlev Boxing. Både danmarksmestre, nordiske mestre og Europamestre skulle deltage, da stævnet for for femte gang blev afviklet i Herlev Hallen fredag aften.

Politiet endte dog med at lukke Herlev Fight Night, og det ærgrer Thomas Gyldal Petersen, at aftenen skulle ende sådan.

- Vi var mange, der valgte at forlade hallen, da politiet kom, og senere lukkede politiet stævnet. Det var altså sporten, sportsfolkene, de frivillige og tilskuerne, der tabte, mens voldsmændene fik lov at sætte dagsordenen. 

Han fortæller til TV2 Lorry, at det var et stort slagsmål mellem to relativt store grupperinger.

- Der sker det i går, at helvedet bryder løs med nogle mennesker, som ikke har noget med Herlev at gøre, siger Thomas Gyldal Petersen, Soc.dem.

- Men folk var hurtige til at hjælpe børn og unge først og fik søgt tilflugt og kom væk.  

Øget sikkerhed ved boksestævner

Thomas Gyldal Petersen vil nu tale med bokseklubben og politiet om, hvordan man i fremtiden kan afholde boksestævnet på en måde, hvor ingen risikere at opleve eller blive udsat for vold.

- Man skal ikke opleve det, der skete i går. Hvis det kunne være forudset, skal vi finde nogle retningslinjer for det. Måske politiet skal være til stede, måske skal vi hjælpes ad med sikre, at de mennesker, der dukker op uden at have noget at gøre der, ikke kan komme ind, siger Thomas Gyldal Petersen, Soc.dem.

Stævnet blev afholdt i Herlev Hallerne.

- Vi som kommune har ikke ansvar for sikkerheden, men det er vores hal og vores forening, der afholder det, og jeg er interesseret i, at de kan gøre det på en ordentlig måde, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik