Borgmester: Nu må de idioter stoppe!

Nu tar Københavns Børne- og Ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard bladet fra munden.

- Det er fuldstændig forfærdeligt, og nu må de idioter altså stoppe det her, siger SF-borgmesteren til P4 København.
Det sker efter at barn mandag eftermiddag fandt en håndgranat på legepladsen ved daginstitutionen Asgård ved Mjølnerparken på Nørrebro.
Politiet siger, at granaten muligvis har noget at gøre med den verserende bandekrig, og at det kunne være gået grueligt galt, hvis et barn havde fjernet splitten.
Det får Bo Asmus Kjeldgaard helt op i det røde felt, også på grund af en personlig oplevelse.
- Jeg sad forleden på Blågaards Plads, hvor der pludselig blev skudt omkring mig, og nu en håndgranat. Vi skal simpelthen have stoppet det her. Vi kan ikke finde os i, at vores by er ved at udvikle sig til en krig mellem forskellige bander, siger Bo Asmus Kjeldgaard til P4 København.
Den socialdemokratiske næstformand i Børne og Ungdomsudvalget, Lars Rasmussen, foreslår, at udvalgte daginstitutioner på Nørrebro beskyttes bedre - bl.a. ved kameraovervågning:
Til det siger Bo Asmus Kjeldgaard:
- Jeg siger ikke, at videoovervågning er det, der kan stoppe det. Vi skal også have mere politi og mere forebyggende arbejde. Jeg vil konkret bede min forvaltning om - sammen med Teknik og Miljøforvaltningen - at undersøge, om der er mere, vi kan gøre fra kommunens side. Og så vil vi sende det signal til banderne: Stop det her, vi vil ikke finde os i det i vores by, lyder det fra Børne- og Ungdomsborgmesteren.
Børne og Ungdomsudvalget mødes onsdag, hvor forslaget om videoovervågning skal diskuteres.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik