Borgmester: Nej tak til en havnetunnel

Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enhedsl.) advarer mod Venstres forslag om en havnetunnel i København.

Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enhedsl.) er mildest talt ikke begejstret over Venstres forslag om at etablere en havnetunnel, som kan lede trafikken uden om København.

- En havnetunnel er en kulsort investering, der kun skaber flere problemer med trængsel, luftforurening og udledning af CO2, siger Morten Kabell i en pressemeddelelse.

Borgmesteren advarer mod, at en havnetunnel vil gøre det nemmere at køre i bil til og fra København og dermed underminere kommunens arbejde med at blive verdens første CO2 neutrale hovedstad.

Morten Kabell påpeger også, at en havnetunnel ikke indgik i Trængselskommissionens anbefalinger til initiativer, der kunne nedbringe trængsel, luftforurening og CO2-udledning fra trafikken i hovedstaden.

Samtidig peger teknik- og miljøborgmesteren på, at en havnetunnel vil ødelægge flere af kommunens grønne områder. Ifølge Morten Kabell vil byggeriet af en havnetunnel fx betyde, at Amager Fælled skal graves op på tværs.

- Amager Fælled er Københavns største og vigtigste grønne område. I takt med at byen vokser, kan vi se at brugen af Amager Fælled bare stiger og stiger. Derfor skal vi værne om byens grønne åndehuller. Vi skal ikke ødelægge dem, blot for at gøre det nemmere at køre i bil til og fra København, siger Morten Kabell i pressemeddelelsen.

Venstre vil have skrevet en undersøgelse af den milliarddyre tunnel ind i et borgerligt regeringsgrundlag efter valget.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Stormflod (1)

Ny rapport om kæmpe ø-projekt får lunken modtagelse: "Det er simpelthen dødens pølse"

Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez

Enhedslisten vil give gavekort til millioner af danskere

vote-hilleroed.jpg

Magten kan skifte ved kommunalvalget i Hillerød - nu vil V og S vise deres forskelligheder

20150610-174750-3-1920x1644we.jpg

playDansk Folkeparti reagerer på regnskabsrod for 37 millioner kroner

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere