Borgmester: Luk denne gade som terrorsikring

Københavnsk borgmester vil lukke Stormgade som en måde at terrorsikre Christiansborg.

En granitvold rundt om Christiansborg slotsplads er en dårlig og potentiel farlig løsning som terrorsikring. I stedet bør man lukke Stormgade for biltrafik for at terrorsikre politikerne og de øvrige ansatte på Christiansborg.

Sådan lyder det fra Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell fra Enhedslisten.

Christiansborg har siden foråret 2013 været sikret mod terrorangreb ved hjælp af en række granitsten, der er lagt rundt om hele slotspladsen. Løsningen er midlertidig, og skal erstattes af en permanent løsning. Og det bør altså ikke være en granitvold rundt om hele Christiansborg, som Christiansborgs Præsidium har foreslået, mener Morten Kabell.

- Den nuværende midlertidige terrorsikring af Christiansborg er uskøn og bestemt ikke en langtidsholdbar løsning. Der er ingen tvivl om, at vi skal have fundet en permanent løsning på terrorsikringen af Christiansborg. Men vi skal ikke løse et sikkerhedsproblem ved at skabe et nyt. Slotspladsen skal også fremover kunne bruges til store demonstrationer. Derfor må Christiansborg komme op med en ny løsning, siger Morten Kabell i en pressemeddelelse.

I citatet refererer borgmesteren til, at Københavns Politi vurderer, at en granitvold rundt om hele slotspladsen udgør en sikkerhedsrisiko i forbindelse med demonstrationer og andre store folkemængder, da mennesker kan falde ned og blive klemt.

Forslaget om at lukke Stormgade for biltrafik tager i sagens natur kun højde for et terrorangreb, hvor fx en bil fyldt med sprængstof kører ind på slotspladsen - og altså ikke andre typer terrorangreb, hvor en bil ikke anvendes.

Hvis Morten Kabell ikke kan skaffe politisk opbakning i Teknik- og Miljøudvalget til at lukke Stormgade for biltrafik, vil han foreslå, at udvalget beder Christiansborgs Præsidium arbejde videre med en løsning, hvor Slotspladsen bliver skærmet af for biler med træer, granitbænke og andet byrumsudstyr.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik