Borgmester: Jetski skal udstyres med nummerplader

Politiet skal have bedre redskaber til at komme ud med bødeblokken, mener Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.

Det er ulovligt at sejle på jetski og vandscooter i Københavns Havn – men det sker alligevel ofte, og lørdag endte det så med en ulykke, der kostede to amerikanske kvinder livet.

Det gør også indtryk på Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, Dansk Folkeparti, der nu lægger op til en dialog med politiet for at afklare, om de mangler redskaber til at stoppe de sejlende fartbøller. Og han har selv et forslag.

- En af metoderne kunne være, at man udstyrer de her jetski og vandscootere med nummerplader, så man kan se dem inde fra kajen og tage billeder af dem til identifikation. Det vil jeg opfordre politikerne på Christiansborg til at overveje, siger han til DR Nyheder.

Afskærmning virker ikke

På den måde vil man være i stand til at uddele bøder hver eneste gang, fartbøllerne overtræder loven. 

Der er til gengæld ikke brug for at gøre det store ved de fysiske forhold i havnen, mener borgmesteren. 

- Jeg vil være ked af det, hvis vi skal til at indrette havnen med afskærmninger og meget andet. Det vil ikke løse problemet. Problemet bliver løst ved, at de, der overtræder reglerne, bliver fanget og straffet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik