Borgmester: Jeg ville også være bekymret, hvis jeg boede i Vinge

Endnu engang er byudviklingsprojektet Vinge løbet ind i problemer. Det skaber frustrationer hos borgerne i byen – og det kan Frederikssunds borgmester godt forstå. 

Så er den gal igen med byggeprojektet i Vinge. 

Frederikssund Kommune har ikke modtaget ét eneste bud på de grunde i centrum af Vinge, der har været sat til salg siden 15. maj. Det frustrerer borgerne, der allerede bor i byen, og det er helt forståligt, mener borgmesteren i Frederikssund Kommune. 

- Jeg ville også selv være bekymret, hvis jeg boede herude i Vinge, for man køber ind på en vision på et område, der skal udvikle sig, siger borgmester John Schmidt Andersen (V), siger han til TV 2 Lorry.

Stor ærgrelse blandt beboerne

Beboerne i Vinge er nu også ved at være godt trætte af de mange problemer, det storstilede byudviklingsprojekt konstant støder på. 

- Jeg synes, det er ærgerligt. For man havde jo regnet med, at der kom en lille by herude, siger Linda Jensen, der bor i byen.  

Problemer lige fra starten

Ambitionen med Vinge-projektet var at anlægge en helt ny by med 20.000 borgere. Men det projekt har flere gange været ramt af skandaler. De første dele af byen skulle oprindeligt have været klar i 2018, men i november 2017 gik projektet i stå og kunne først genoptages i slutningen af sidste år.

Det kollapsede projekt efterlod en hul i budgettet på 100 millioner kroner. Også anlægningen af en helt ny S-togsstation skabte problemer. Og nu er Vinge-projektet altså igen udfordret. 
  
Åbent brev: Vinge er dødt

Skuffelsen over den nye situation er også stor hos beboeren Peter von der Hude, der i frustration over de konstante problemer har forfattet et åbent brev til politikerne i Frederikssund Kommune.

- Der skal på ingen måde herske tvivl om, at Vinge er et fantastisk sted at bo, og at potentialet for at udvikle området er enormt. Derfor er skuffelsen naturligvis også stor, når kommunen ikke formår at komme i mål med Vinge, står der blandt andet i brevet. 

Peter von der Hude er en af de omkring 100 beboere i Vinge, der allerede har købt bolig i byen, der skal efter planen skal ende med en befolkning på 10-20.000 borgere. I det bekymrede brev forsøger han at råbe politikerne op. 

"Det oprindelige Vinge er dødt. Projektet Vinge er bestemt ikke dødt, men skal ses på en helt anden måde, og I bliver nødt til at vende jer mod markedet, så I gør området attraktivt for investorer (…)," skriver han i brevet. 

Parcelhuse i stedet for lejligheder

Der skal tænkes i helt andre baner, hvis projektet i Vinge skal lykkes, mener Peter von der Hude. Han vil gerne have politikerne til at tænke mere på markedskræfterne og blandt andet overveje at bygge parcelhuse i Vinge centrum. 

- Jeg tror det, der er afgørende for kommunen nu, er, at de viser noget fremdrift - at de går ind og undersøger, hvad det er, markedet vil have. Og hvis markedet vil have parceller på større grunde, så efterlev dog det, sige Peter von der Hude. 

Men parcelhuse i Vinge centrum har aldrig været borgmesterens ønskescenarie for byprojektet. 

- Vi er godt klar over og har vidst hele tiden, at det godt kunne lade sig gøre at sælge parcelhusgrunde. Men det har aldrig nogensinde været visionen om byen Vinge, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Vision kan ikke udleves

Som et resultat af, at ingen byggefirmaer har budt på grundende i Vinge centrum afholdt Frederikssund byråd onsdag et ekstraordinært bestyrelsesmøde, hvor et salg af andre dele af Vinge blev drøftet. Og alternative løsninger er netop en af de ting, som beboeren Peter von der Hude efterspørger.  

- Jeg tror ikke på, at den vision, man havde om vinge tidligere, den kan ikke leves ud. Så var det jo sket for lang tid siden. Og nu har man lavet ændringer på ændringer. Og nu må man til bordet og finde ud af, hvad der konkret skal til for, at man gør sig attraktive, siger han. 

Den 11. september vil byrådet i Frederikssund Kommune afholde endnu et ekstraordinært bestyrelsesmøde, hvor de skal drøfte forskellige muligheder i forbindelse med etableringen af Vinge. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik