Benedikte Kiær er ikke bekymret over den nyopståede udsigt til mere grænsekontrol i Helsingør - men samtidig tror hun ikke, at det nødvendigvis øger sikkerheden. Foto: Erik Refner - Scanpix

Borgmester: Ingen frygt for grænsekontrol

Helsingørs borgmester tager planer om øget grænsekontrol roligt

Skal man rejse fra Danmark til Sverige - så skal man gennem en grænsekontrol. Og hidtil er trafikken den anden vej strømmet uhindret. Men efter terrorangrebet i Stockholm overvejer Danmarks regering, om der skal indføres grænsekontrol af rejsende fra Sverige til Danmark. Og det vil man kunne mærke i Helsingør.

Byens borgmester, Benedikte Kiær (Kons.), mener imidlertid ikke, at det vil skabe problemer.

-Nu har vi i rigtig mange måneder levet med, at man skulle vise id og i det hele taget blive kontrolleret, når man kommer fra den danske side til den svenske side.  Det har jo fungeret godt, fordi Scandlines i samarbejde med myndighederne har formået at gøre det rigtig smidigt, siger hun til Ritzau.

Læs også Regeringen vil indføre grænsekontrol til Sverige

Lidt mere skeptisk er bormester i Frederikshavn, Birgit S. Hansen, der mener, at der er tale om en indgriben i folks frihed, og at der er tale om en tidsrøver. Hun fastslår dog samtidig, at "vi ønsker sikkerhed".

Tilbage i Helsingør mener Benedikte Kiær dog ikke, at grænsekontrollen nødvendigvis fører til øget sikkerhed.

-Nogle af dem, der har begået de her handlinger rundt om i Europa, har været nogle, der har boet der i mange år. Så det er ikke der, man får dæmmet op for de ulykkelige hændelser, der er, siger hun.

Læs også ID-kontrol over Øresund har kostet DSB 2,2 mio. rejsende