Kommunalbestyrelsesmøderne på Herlev Rådhus må ikke filmes, har politikerne besluttet.

Borgmester: Ingen adgang til avis, hvis der skal filmes

Herlev Bladet har spurgt om lov til at filme kommunalbestyrelsesmøderne i Herlev. Men det har politikerne sagt nej til. Nu går medieorganisation ind i sagen.

Når politikerne i Herlev mødes og diskuterer politik, må alle komme ind fra gaden og lytte med.

Men Herlev Bladet, den lokale avis i Herlev, har fået nej til at filme møderne, så dem, der ikke er til stede, kan se med.

Jeg mener, at salen skal være et sted, der er fri for mobiltelefonkameraer, så vi rent faktisk lytter til, hvad vi siger og har en seriøs debat.

Thomas Gyldal Petersen, Soc. Dem., borgmester i Herlev

- Vi vil gerne have flere til at deltage og følge med i den offentlige debat, og video har vist sig at være et effektivt journalistisk redskab, når vi skal skabe opmærksomhed omkring en sag. Det er vores job at formidle det politiske arbejde, og det er ærgerligt, hvis det er politikerne selv, der står i vejen for, at vi kan udføre det arbejde optimalt, siger Mette Lyhne, der er redaktør på Herlev Bladet, i avisen. 

Læs også Disse tre sager afgør valget i Herlev

Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen, Soc. Dem., mener selv, at hensynet til politikerne i kommunalbestyrelsen vægter lige så tung, som Herlev Bladets interesser. Her skal politikerne nemlig tage stilling til alvorlige sager. 

Borgmester i Herlev, Thomas Gyldal Petersen, Soc. Dem, mener ikke, at filmkameraer og telefoner hører hjemme under kommunalbestyrelsesmøder. Foto: Henning Bagger - Scanpix

- Jeg synes ikke, der er noget i vejen for, at den seriøsitet eller højtidelighed også er synlig, at det ikke er et rum, som når vi er hjemme i køkkenet eller møder Silas Holst på torvet. Jeg mener, at salen skal være et sted, der er fri for mobiltelefonkameraer, så vi rent faktisk lytter til, hvad vi siger og har en seriøs debat, siger borgmesteren i Herlev Bladet.

Besynderligt

Afslaget har nu fået Danske Medier, en brancheorganisation for medievirksomheder, til at gå ind i sagen. 

Organisationen opfatter det som naturligt at kunne filme til kommunalbestyrelsesmøder, ligesom alt, hvad der foregår i Folketingssalen, sendes live. 

Læs også "Tak for dit tip": Kommune vil skabe tryghed med ny app

- Mange af de lokale ugeaviser og dagblade har hidtil dækket kommunalbestyrelsesmøder på traditionel vis, men jo mere facebook og de sociale medier er vundet frem, er der opstået et andet behov. Og det er første sted, at vi oplever så klart et afslag, som det Herlev Bladet har fået, siger Christian Kierkegaard, seniorkonsulent og redaktør hos Danske Medier, til Herlev Bladet.

Borgmesteren Thomas Gyldal Petersen siger, at det vil være oplagt for den nye kommunalbestyrelse at tage stilling til spørgsmålet. Den sammensættes den 21. november, hvor der er kommunalvalg.