Borgmester i Hørsholm: "Skal turde investere i folkeskolen"

Hørsholm Kommune har altid haft lange skoledage. Nogle partier vil have kortere skoledage, men det går alle ikke nødvendigvis med til.

Børnene i Hørsholm Kommune har altid været nogle af de folkeskolever i Danmark, som har haft de længste skoledage.

Ifølge forældrene, så lægger det et hårdt pres på børnefamilien. Samtidig er de lokale foreninger presset af faldende medlemstal, fordi børnene ikke har tid til fritidstilbud.

Allerød-Hørsholm Lærerforening så gerne, at skoledagene blev kortere, og samtidig mener de ikke, at skolereformen har løftet meget.

- Vi har et forslag om, at man kunne veksle nogle understøttende undervisningstimer til nogle to-lærer timer og så lave skoledagen kortere. Det synes vi kunne være en rigtig god idé, siger Marianne Lindholt, der er næstformand Allerød-Hørsholm Lærerforening.

Og bølgerne gik højt i folkeskoledebatten mellem de mange kandidater. Hørsholms nuværende borgmester, Morten Sloved, Konservative, siger, at kommunen har Danmarks bedste folkeskole, men vil gerne investere mere. Det er Liberal Alliance dog ikke enige i.

- Morten (Slotved, borgmester i Hørsholm, Red.) jeg ved godt, at du altid siger, at vi har Danmarks bedste folkeskoler. Det har vi ikke. Vi har Danmarks bedste forældre. For undervisningseffekten er langt nede - der ligger vi nummer 159. Og du bliver ikke verdensmester af at ligge nummer 159, siger Stine Darmer, spidskandidat for Liberal Alliance i Hørsholm.

Du kan se borgmesterens svar og hele debatten om folkeskolen her:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik