Borgmester: Hizb ut-Tahrir udnytter bandekonflikt

Der hang en seddel i den opgang, hvor Københavns Beskæftigelses- og integrationsborgmester bor.

Den indbød til stormøde om bandekriminalitet på søndag i Nørrebrohallen, under overskriften "Hvordan løser islam bandekonflikten".

Afsenderen er den islamistiske organisation Hibz ut-Tahrir. Og det har fik beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev op i det røde felt.

Hun mener, at stormødet er et skalkeskjul for at rekruttere unge til, hvad hun kalder, en anti-demokratisk organisation. Initiativet får hårde ord med på vejen af beskæftigelses- integrationsborgmesteren.

- Det bekymrer mig, for selvom Hizb ut-Tahrir er en lovlig organisation, har de ikke et demokratisk formål. Selvom de lovligt inviterer til et stormøde, så synes jeg, det er dybt ubehageligt, at man benytter den bandekonflikt til at rekrutere, siger Anna Mee Allerslevtil DR København.

Kommer til mødet for at finde ud af propaganda og argumenter

På trods af sin skepsis over for Hizb ut-Tahrir, så planlægger hun selv at dukke op til stormødet.

- Jeg er nødsaget til at finde ud af, hvad der er for noget propaganda og manipulerende argumenter Hizb ut-Tahrir bruger, siger Anna Mee Allerslev til DR København.

Men Dansk Folkeparti i København vil gå videre end det. De vil forbyde den islamiske forening at benytte Københavns Kommunes lokaler til foreningsaktiviteter.

DF: Skatteydernes penge skal ikke gå til den slags aktiviteter

Det vil de stille forslag om i borgerrepræsentationen i eftermiddag, siger Dansk Folkepartis Finn Rudaisky, som sidder i Københavns borgerrepræsentation.

- Deres værdigrundlag strider i den grad med Københavns kommunes værdigrundlag, så det er fuldstændigt uforeneligt, at de er i Københavns Kommunes lokaler, siger Finn Rudaisky til DR København.

Organisationen er ulovlig, og kan derfor ikke juridisk forbydes adgang. Men Finn Rudaisky er villig til at bøje reglerne.

- Jeg håber at vi kan overbevise folk om, at det er vigtigt, ikke bare at tage verbal afstand, men også at københavnske skatteyderes penge ikke skal gå til den slags aktiviteter, siger Finn Rudaisky til DR København.

Foreningen ønsker blot at give sit besyv med i konflikten

I Hizb Ut-Tahrir, siger talsmand for den islamiske forening, Chadi Freigeh, at foreningen er optaget af, at give deres besyv med i den alvorlige konflikt.

- Vi ønsker at gøre muslimerne opmærksomme på, hvilke tiltag de kan gøre ud fra islamiske retningslinjer, som forældre, som naboer, som beboere i de områder, hvor der foregår bandekriminalitet. Det skal være med til at beskytte muslimerne mod de skyderier vi oplever, siger Chadi Freigeh til DR København.

Han giver ikke meget for politikernes udtalelser.

- Det her er en typisk reaktion fra en gruppe levebrødspolitikere, som ikke tænker på at løse bandeproblemerne, men i stedet tænker på at skaffe stemmer, siger Chadi Freigeh.

Stormødet finder sted på søndag den 14. april i Nørrebrohallen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik