Borgmester forsvarer københavnerfavorisering

Behovet for byfornyelse er større i København. Sådan lyder det fra teknik- og miljøborgmester Morten Kabell, som forsvarer den ulige fordeling.

En analyse for foreningen Danmark på Vippen har vist, at København har modtaget 37 % af statens midler til byfornyelse - til trods for, at der kun bor 13 % af landets borgere i kommunen.

quote I København mangler hver tiende bolig i stadigvæk basale installationer som wc, bad eller fjernvarme. I resten af landet gælder det kun fire procent af boligerne.

Morten Kabell, Teknik- og miljøborgmester, København, Enhedslisten

- Det er rigtigt, at København tidligere har fået en meget stor andel af statens byfornyelsesmidler. Men det har vi, fordi behovet for byfornyelse er større end andre steder, siger Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester Morten Kabell, Enhedslisten, til TV 2 Lorry.

- I København mangler hver tiende bolig i stadigvæk basale installationer som wc, bad eller fjernvarme. I resten af landet gælder det kun fire procent af boligerne. Samtidig har København prioriteret at afsætte den krævede medfinansiering for at få andel i de statslige midler, siger han.

I fremtiden vil København ikke modtage ligeså store procentsatser som tidligere, da der i en bekendtgørelse til Byfornyelsesloven er fastlagt, at Københavns Kommunes andel af de ordinære byfornyelsesmidlerne kun udgør 11 % - mod sidste års 36 %.

quote Hvis de københavnske bydele var kommuner, ville Nørrebro, Bispebjerg og Sydhavn være landets fattigste. Derfor skaber det ubalance og ulighed, når man ikke i fremtiden vil bidrage til at løfte byfornyelsen i København.

Morten Kabell, Teknik- og miljøborgmester, København, Enhedslisten

Borgmester Morten Kabell lægger vægt på det store behov, der er i København, som derfor i følge ham retfærdiggører den store andel af statslige midler til hovedstaden.

- Regeringen og Folketingets taler meget om at skabe et Danmark i balance. Men hvis de københavnske bydele var kommuner, ville Nørrebro, Bispebjerg og Sydhavn være landets fattigste kommuner. Derfor skaber det ubalance og ulighed, når man ikke i fremtiden vil bidrage til at løfte byfornyelsen i København, siger han.

Morten Kabell frygter for konsekvenserne af at mindske de økonomiske midler til København. Det kan ifølge borgmesteren betyde endnu dyrere husleje i hovedstaden, hvor priserne i forvejen er i top.

- Jeg har noteret mig, at regeringen er meget opsat på, at kommunerne skal sikre billige boliger til bl.a. socialt udsatte borgere. Men regeringen må også være sit eget ansvar bevidst og ikke blive ved med at drive boligpriserne i vejret ved bl.a. at fjerne støtten til helt nødvendige renoveringer af en utidssvarende boligmasse, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik