Borgmester: Forkert af leder at udtale sig om drab på bosted

Københavns socialborgmester kalder det forkert, at leder på Center Lindegården spekulerer i årsag til drab.

Københavns socialborgmester Jesper Christensen tager nu afstand fra Lindegårdens leder, der torsdag siger, at drabet på social- og sundhedsassistenten Vivi Nielsen kunne have været undgået.

Birger Jacobsen siger til Politiken, at den knivdræbte SOSU-assistent Vivi Nielsen ikke var død, hvis hun havde overholdt Lindegårdens sikkerhedsregler.

Men det kan man ikke allerede konkludere, mener Jesper Christensen.

- Jeg synes, det er helt forkert at begynde at spekulere i, hvad der er sket, før de officielle undersøgelser af hændelsesforløbet er færdige.

- Politiet efterforsker sagen, og vi er selv i gang med en kerneårsagsanalyse sammen med blandt andre Region Sjælland. Jeg ved, at den pågældende leder beklager udtalelserne til Politiken, skriver borgmesteren i en mail.

Birger Jacobsen har torsdag også selv sendt en mail til medarbejderne på Lindegården. Her beklager han sin udtalelser.

- Jeg har i hele forløbet efter den tragiske hændelse 25. marts arbejdet for at bevare den gode arbejdsplads (...) Derfor finder jeg det relevant og ikke mindst rimeligt at undskylde for de udtalelser, som jeg i en presset situation ikke kunne overskue konsekvensen af, lyder det fra Birger Jacobsen.

Det er ikke kun Københavns socialborgmester, der tager afstand til centerlederens udtalelser.

Mia Kristina Hansen, socialpædagog og talsperson for medarbejderne på Lindegården, føler sig svigtet af sin leder.

- Hvorfor skulle han sige det? Han har jo støttet os hele tiden og sagt, at det handler om et system, der ikke fungerer. Det er ærgerligt, og jeg kan mærke, at vi alle sammen bliver vrede, siger hun til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Var det så også vores egen skyld, de 102 andre gange, der har været episoder over hele landet?

Formand for FOA, Dennis Kristensen har overfor TV 2 Lorry kaldt Birger Jacobsen udmelding for 'upassende', 'ubehagelig' og 'fuldtændig ude i hampen'.

Læs også: Forarget FOA-formand: Drab var ikke Vivis egen skyld