Borgmester: Det er umuligt at nå Formel 1 i 2020

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, Enhedslisten, fastslår, det er umuligt at nå at få F1 til København i 2020.

Det er en politisk og administrativ umulighed at forestille sig, at Københavns Kommune kan nå i mål med at sige ja til et Formel 1 grand prix i København, så Kevin Magnussen, Sebastian Vettel og motorsportens top kan race rundt i de københavnske gader allerede fra 2020. Det fastslår Københavns teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (Ø) i Politiken lørdag - med baggrund i et notat fra hendes egen forvaltning. Her skitseres et politisk-administrativt forløb, der vil kræve flere år, før der kan komme en endelig - og nødvendig - godkendelse til, at Formel 1-arrangementet kan finde sted i Københavns Kommune.

»Myndighedsbehandlingen af et motorløb som Formel 1 er så omfattende og kræver så mange ressourcer, at det er helt urealistisk med et løb i København allerede i 2020«, siger borgmesteren til Politiken.

Notatet fra Teknik- og Miljøforvaltningen slår fast, at en såkaldt »rammesætning« skal gå forud for en egentlig politisk behandling i Teknik- og Miljøudvalget. Rammesætningen, der skal vurdere de økonomiske, infrastrukturelle og lovgivningsmæssige konsekvenser af et Formel 1-løb, vil vare i 6 til 12 måneder. Hvis arrangementet efterfølgende godkendes, vil en indstilling skulle sendes tre måneder i høring. Derefter anslår forvaltningen, at forhandlingerne mellem kommunen og Formel 1 om de retlige rammer »vil kunne vare op til tolv måneder«.

Hvis Borgerrepræsentationen først godkender Formel 1, vurderes arrangementet at trække så »væsentlige ressourcer fra det normale myndighedsarbejde« i forvaltningen, at der vil skulle afsættes særlige midler i forbindelse med et budgetforlig. Også det kan »vare op til tolv måneder før en afklaring«, hedder det i notatet, som Politiken er i besiddelse af.

I et andet notat opregner Teknik- og Miljøforvaltningen en stribe praktiske problemer med lyssignaler, midterheller, brønddæksler, cykelstier og miljøbelastning. Notatet nævner, at VM-arrangementet i cykling i 2011 påvirkede den københavnske trafik i to uger. Et Formel 1 Grand Prix vil med afspærringer, opstilling af tribuner, fysiske ændringer af kørebaner, løbsafvikling og tilbageføring komme til at stå på i mere end to måneder.

»Vi har endnu ikke set skyggen af et ansøgningsmateriale, og derfor kender vi ikke de detaljerede krav til ruten. Men min forvaltning vurderer, at afholdelsen af Formel 1 kan påvirke centrale dele af byen i op til ni uger. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt«, siger Ninna Hedeager Olsen til Politiken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik