Borgmester: De skal alle bures inde

Køges borgmester Marie Stærke er ikke imponeret over den fredsaftale, som Black Cobra har indgået med Bandidos.

Køge: Fredsaftalen mellem Black Cobra og Bandidos, der blev indgået fredag aften, får en kølig modtagelse af Køges borgmester Marie Stærke. Hun kalder optrinnet på Torvet i Køge, hvor de stridende parter gav hinanden hånd foran TV2s rullende kameraer »absurd teater«, og hun føler sig voldsomt provokeret af bandernes selviscenesættelse.

- Det er fuldkommen absurd, at de står der på Torvet i Køge en Langfredag aften og fortæller, at borgerne i Køge nu kan leve trygt igen. De får det til at virke som smådrenges leg. Nu er vi venner igen, og så behøver vi ikke kæmpe mere. Det er ikke dem, der bestemmer, om borgerne skal leve trygt her i byen, og de får ingen bukken, takken eller knus herfra. I bund og grund vil jeg gerne have dem buret inde alle sammen, siger Køges borgmester Marie Stærke (S).

Som udgangspunkt finder hun det positivt, hvis aftalen sætter en stopper for flere måneders skudepisoder og knivstikkerier, men fredsaftalen er ikke noget at råbe hurra for, mener hun.

- Altså det er da fint, at de holder fred, men lad os nu se hvor længe, det varer. Jeg ser frem til, at de holder, hvad de lover, men grundlæggende handler det her om noget andet. Vi skal sørge for, at vores unge drenge helt holdes ude af det miljø, siger Marie Stærke.

Hun tror heller ikke på, at våbenhvilen bunder i et oprigtigt ønske om fred.

- Uden at gøre mig klog på konflikten, så er det åbentlyst ressourcekrævende at køre den her konflikt - både menneskeligt og økonomisk. Jeg tror simpelthenm de løb sur i det. Ikke mindst fordi politiet har presset dem hele tiden, og det håber jeg, at politiet vil blive ved med. Uanset hvilken aftale, de nu har indgået, siger Marie Stærke.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

brand ishøj

Beboer løsladt efter voldsom brand i Ishøj

retten i Roskilde

78-årig dømt for hvidvask af næsten 50 millioner kroner

brand ishøj

Beboere skal genhuses efter brand i Ishøj

Maria-sagen

Politiet leder nu efter forsvundne Maria i skovområde - frygtes dræbt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere