Borgmester cykler til Paris efter ganske særlig afgang

Sammen med en større gruppe motionscyklister satte Brøndby-borgmester, Kent Magelund, i dag kursen mod Paris under dette års velgørenhedstur for Team Rynkeby.

På Rådhuspladsen i København var rekordmange Team Rynkeby-ryttere fra hovedstadsområdet i dag samlet til fælles afgang mod Paris - men i Brøndby havde man sit helt eget unikke arrangement.

I et samarbejde med Brøndby IF havde Team Rynkeby Vestegnen til sin debut fået lov at låne fodboldklubbens nye fanzone, hvor cykelholdet blev præsenteret foran hundredevis af fremmødte fans.

Med borgmesteren i spidsen skal Team Rynkeby Vestegnen i løbet af den næste uges tid tilbagelægge 1322 kilometer inden de forhåbentligt ankommer til Paris næste lørdag - samme dag, som Tour de France begynder i Bruxelles.

Borgmester tog første føring

Fra fanområdet i Brøndby var det også en velkendt Tour de France-ekspert, der sendte cykelholdet afsted. TV 2's kommentator Dennis Ritter stod nemlig for at styre slagets gang, inden rytterne kunne sendes afsted på den velgørende cykeltur.

I spidsen for Vestegnsholdet var Brøndby-borgmester Kent Max Magelund, som glædede sig over dagens fine arrangement.

- Vi var så heldige, at Brøndby IF ville stille sine faciliterer til rådighed, og når vi nu er et hold fra Brøndby og er her på Vestegnen, er vi selvfølgelig glade og stolte over den mulighed med de fantastiske rammer, siger Brøndbys socialdemokratiske borgmester Kent Max Magelund.

- For os handler det om fællesskabet, som også ligger i vores DNA i Brøndby IF. Så det vil vi selvfølgelig gerne bakke op om, og vi er glade for at kunne være en del af det her projekt, siger Ole Palmå, der er direktør i Brøndby IF.

Stolt borgmester

Det var i dag 18. gang gennem årene, at velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby tog hul cykelturen til Paris til fordel for børn med kritiske sygdomme.

Og selvom Kent Magelund én gang tidligere i karrien har klaret distancen til Paris fra cykelsadlen, så er det denne gang ekstra specielt for borgmesteren.

- Hele formålet er, at vi skal samle ind til børnecancerfonden, og det overstråler selvfølgelig det hele. Men jeg håber, vi alle kommer sunde og raske igennem. Vi har allerede samlet over én million kroner ind på vores hold, og det er vi enormt stolte over, når det er første gang, vi stiller op med et hold fra Vestegnen.

Fakta om Team Rynkeby

- Team Rynkeby kører til Paris for 18. gang fra den 29. juni til den 6. juli 2019. Projektet består af 2.100 cykelryttere og 500 hjælpere fordelt på 54 lokale hold fra syv lande: Danmark (19 hold), Sverige (16 hold), Norge (9 hold), Finland (7 hold), Færøerne (1 hold), Island (1 hold) og Tyskland (1 hold).

 

- I 2018 indsamlede Team Rynkeby godt 70,4 mio. DKK til kampen mod børnekræft i Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøerne og Island – heraf gik de 29,4 mio. DKK til Børnecancerfonden og Børnelungefonden i Danmark.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik