Borgmester bestilte Gallup

Hørsholms konservative borgmester, Morten Slotved, har egenhændigt bestilt analyse-instituttet Gallup til at foretage en politisk rundspørge i kommunen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis torsdag.

Fremgangsmåden kaldes usædvanlig af Roger Buch, der er forskningschef og ekspert i kommunale forhold på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole:

- Det er meget usædvanligt, at enkelt-kandidater eller partier får foretaget sådan en undersøgelse kommunalt. Det er uden tvivl set før, men jeg har aldrig hørt om det tidligere.

Roger Buch peger på, at det er meget dyrt at få lavet valgundersøgelser, så han vurderer ikke, at det bliver en kommunal trend i fremtiden.

- Kommunalt gives kun en meget lille partistøtte, så det er ganske enkelt de færreste, der har råd, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Venstre i Hørsholm undrer sig:

- Borgmesteren og De Konservative har måske brug for at vide, hvad borgerne prioriterer, før de melder deres politik ud. Det virker populistisk, siger partiets lokale spidskandidat, Annette Wiencken, der også er borgmesterkandidat.

Morten Slotved selv er kortfattet:

- Det er mig som privatperson, der har bedt om undersøgelsen. Derudover har jeg ingen kommentarer til, hvordan hverken jeg eller de Konservative udfører vores strategiarbejde, lyder det fra borgmesteren.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik