Borgerservice står for skud i sparerunde

For mange ansatte i Køge Kommune hænger jobbet lige nu i en tynd tråd. Og samtidig må Køges borgere forberede sig på mærkbare forringelser i kommunens service, skriver DAGBLADET KØGE.

Køge Kommune har nemlig i dag offentliggjort det samlede budgetforslag for 2011, og det voldsomme sparekrav på 132 millioner kroner har betydet forslag om nedskæringer over hele linjen. Alt i alt har kommunen fremlagt forslag til besparelser for 200 millioner kroner, som politikerne nu skal vælge imellem.
Et af de forslag, der af borgerne vil kunne føles som en serviceforringelse, er nedlæggelsen af borgerservice i Borup. Borgerservice har en afdeling på Borup Bibliotek med åbent mandag til torsdag fra klokken 13 til 19, men muligvis er det en service, der forsvinder i 2011. Nedlæggelsen vil give en besparelse på 700.000 kroner om året.
Borgerservice i Køge er også i kikkerten i forhold til store besparelser. I budgetforslaget er det foreslået, at der under borgerservice findes besparelser for 4,3 millioner kroner om året. Besparelserne skal både findes ved at gøre borgerservice mere effektiv, men også ved at fyre medarbejdere. I budgetforslaget fremgår det, at kommunen er klar over, at færre medarbejdere vil betyde en 20 til 25 procent længere sagsbehandlingstid på sager, der kræver »skrivebordsarbejde« og skriftligt svar til borgeren - som eksempelvis flytteanmeldelser, børnetilskud og boliglån.