Borgerne skal koge vandet i Køge

Køge Kommune opfordrer borgerne til at koge vandet, før det drikkes og bruges til madlavning. Det skyldes mistanke om forurening af vandet fra Køge Vandværk.

Køge Kommune opfordrer kommunens 20.000 borgere til at koge vandet fra Køge Vandværk, før det drikkes og bruges til madlavning.

Opfordringen kommer, efter at Køge Kommune netop er blevet informeret om, at der gennem de sidste to uger har været flere sygdomstilfælde med maveonde og diarre i Køge By.

Antallet er større end normalt, og derfor anbefaler Køge Kommune - i samråd med embedslægen og Fødevareregionen - at vandet koges.

Selv om der ikke er konstateret forurening af vandet fra Køge Vandværk, så kan der lige nu ikke peges på andre smittekilder.

Vi kender endnu ikke den præcise forklaring på sygdomsudbruddet, men for en sikkerheds skyld anbefaler vi, at man koger vand, der skal drikkes eller bruges til madlavning, siger borgmester Marie Stærke (S).

Indtil videre er 45 personer blevet syge efter at være blevet smittet med bakterien Campylobacter. Disse borgere bor inden for det samme område i Køge By. Ingen af de syge har noget til fælles i forhold til arbejdsplads, indkøbsvaner med videre. Derfor står tilbage, at vandforsyningen i området er den mest sandsynlige smittekilde.

Der er både mandag og tirsdag blevet udtaget prøver forskellige steder af vandet fra Køge Vandværk, og Energiforsyningen, der ejer vandværket, er i fuld gang med at undersøge ledningsnettet for at spore en eventuel smittekilde.

Campylobacter er en bakterie, der smitter fra forurenet vand og visse fødevarer, dog ikke fra menneske til menneske. Infektionen giver diarre, ondt i maven, evt. kvalme, opkastninger og/eller feber. Sygdommen går oftest over af sig selv, men ved alvorlige eller vedvarende symptomer, bør man kontakte sin læge.

I 2007 måtte borgere i det nordlige Køge også holde sig væk fra vandhanen, efter at der blev konstateret afføring i vandet fra Lyngen Vandværk.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik