Borgerlige partier: Ja tak til karakterer fra 6. klasse

I nyt forsøg skal børn fra Gentofte Kommune have karakterer i alle fag fra 6. klasse. Oppositionen er positiv.

Der er brug for fokus på faglighed i skolerne, og karakterer kan være et af de værktøjer, der løfter fagligheden.

Sådan siger undervisningsordfører i Liberal Alliance Merete Riisager om et forsøg i Gentofte Kommune, hvor folkeskoleelever helt ned til 6. klasse skal have karakterer i alle fag. For hende at se er forsøget "fuldstændig fremragende".

Også Dansk Folkeparti er klar til tidligere karakterer.

Dermed stiger presset på regeringen og børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) i forhandlingerne om en ny folkeskolereform. Venstre har nemlig allerede meddelt, at de ønsker karakterer til elever i 6. klasse:

- En A4 side med snak fra de varme lande kan være svært for børn at forholde sig til. Karakterer er helt tydelige, fastslår Merete Riisager fra Liberal Alliance.

Også Dansk Folkeparti glæder sig over, at flere elever skal til at modtage konkrete tal for deres præstationer.

- Man skal ikke se det som et redskab til at slå eleven i hovedet med, mere som en mulighed for at hjælpe eleven. På tal kan man se, hvor man skal forbedre sig. På den måde er karakterer et glimrende redskab, siger undervisningsordfører Alex Ahrendtsen.

Gentofte Kommune er en af de ni frikommuner, der kan søge om dispensation fra statslige regler og afprøve nye ordninger. Og regeringen har givet grønt lys til karakterforsøget.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) har dog ingen planer om at udvide forsøget på trods af tilladelsen til Gentofte Kommune.

- Karakterer i alle fag fra 6. klasse indgår ikke i regeringens folkeskoleudspil, siger ministeren i en skriftlig udtalelse til Ritzau.

Heller ikke Enhedslistens undervisningsordfører, Rosa Lund, deler de borgerliges glæde:

- Et tal siger intet om, hvad man kan. Forestil dig, at du går i 6. klasse og får minus tre. Det er jo nærmest dummere end dum. Det er ikke ret pædagogisk.

Forsøget vil køre fra næste skoleår frem til udgangen af 2015. Mindst en skole i kommunen forventes at deltage.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik