Billede fra fredagens valgdebat i Fredensborg. Du kan finde debatten om dækningsafgiften nederst i artiklen. Foto: TV 2 Lorry

Borgerlige i Fredensborg: Dækningsafgiften skal fjernes

Både Venstre og Konservative vil gerne have fjernet den såkaldte dækningsafgift i Fredensborg Kommune. Socialdemokratiet ser den også gerne udfaset.

Fredensborg Kommune kan godt defineres som lidt af en pendlerkommune. Hver morgen tager masser af borgere væk fra kommunen for at tage på arbejde, og kommer hjem igen, når dagen er forbi.

Men Fredensborg Kommune er interesseret i at få mere liv i dagtimerne, hvilket skal ske ved at lokke flere virksomheder til at placere sig i kommunen.

Men skal det kunne lade sig gøre, så skal kommune være både attraktiv og erhvervsvenlig. Men det kniber med netop det, for Fredensborg Kommune er placeret på en 69. plads på listen over landets mest erhvervsvenlige kommuner.

Læs også Disse tre sager afgør valget i Fredensborg

Ved fredagens valgdebat i Fredensborg Kommune landede debatten på emnet "dækningsafgift" - den form for skat, som pålægges virksomheder, som ligger i kommunen.

Ikke alle kommuner har den, men det har Fredensborg på nuværende tidspunkt. Flere politikere, heriblandt spidskandidaterne fra Venstre og Konservative, vil dog gerne have den fjernet.

Du kan høre, hvad de forskellige kandidater til Fredensborg Byråd mener i debatten her:

10:49 Luk video