Borgerlige: De Radikale skal bekende kulør i København

De Radikale står til at blive tungen på vægtskålen i kampen om teknik- og miljøborgmesterposten i København, viser en ny måling. De borgerlige partier ønsker en udmelding om, hvem De Radikale peger på.

En ny epinionsmåling for DR viser, at De Radikale kan få de afgørende mandater i kampen om den eftertragtede post som teknik- og miljøborgmester i København.

En post som de politiske fløje er dybt uenige om, og samtidig har stor betydning for Københavnerne. Venstrefløjen vil nemlig sætte' bilerne bagerst' i København, mens højrefløjen gerne vil gøre det nemmere for bilisterne.

Derfor vil de borgerlige partier nu have klarhed over, hvem De Radikale peger på, siger de Konservatives leder Rasmus Jarlov, hvis synspunkt har opbakning fra de andre borgerlige partier.

- Det er jo en meget vigtig del, når man stemmer på et parti, at man ved hvem de støtter. Og i det her tilfælde om de støtter Enhedslistens trafikpolitik eller en borgerlig trafikpolitik, siger han til DR P4 København.

Flere bejler til posten som teknik- og miljøborgmester

Enhedslisten står nemlig til at fordoble stemmetallet fra forrige valg, hvilket betyder, at de bliver det det næststørste parti på Københavns Rådhus med 21 procent af stemmerne og 12 mandater. Og derfor er Enhedslistens Morten Kabell en stærk bejler til teknik- og miljøborgmesterposten.

Men Venstre har også medvind i målingerne, og derfor er Venstres leder Pia Allerslev også en stærk kandidat til posten, og hun fastholder sin store interesse i posten.

- Jeg vil meget, meget gerne blive teknik- og miljøborgmester i København. Jeg synes København har brug for, at der sker rigtig meget på det her området, og der ser jeg ikke Enhedslisten som den rette til at løfte den opgave, siger hun til DR P4 København.

Hos Dansk Folkeparti er leder, Carl Christian Ebbesen, også godt klar over, hvad han foretrækker.

- Kan vi få en borgerlig teknik- og miljøborgmester, så er det selvfølgelig noget, Dansk Folkeparti bakker op om, siger han til DR P4 København.

Men De Radikales Anna Mee Allerslev holder kortene tæt til kroppen i spørgsmålet om teknik- og miljøborgmester-posten i København skal gå til Venstre eller til Enhedslisten.

- Vi lader os ikke tvinge til at pege, uanset om det er venstrefløjen eller højrefløjen, der gerne vil have en udmelding. For os er det politikken, der er afgørende, siger hun.

FAKTA: Mandater:

A: Socialdemokratiet 24,0% 13 (17)

Ø: Enhedslisten 20,8% 12 (6)

V: Venstre 14,0% 8 (6)

F: Socialistisk Folkepar ti 11,7% 7 (13)

B: Det Radikale Venstre 10,4% 6 (5)

O: Dansk Folkeparti 8,1% 5 (4)

I: Liberal Alliance 3,2% 2 (0)

C: De Konservative 4,7 % 2 (4)

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere