Borgergruppe stævner kommunen: Vil ikke have asfaltfabrik

Onsdag indgav en borgergruppe i Allerød en stævning mod Allerød Kommune. Gruppen vil forhindre en kommende asfaltfabrik i Allerød.

00:59

Her indslag om modstanden mod asfaltfabrikken - og den første sejr til borgergruppen.

Borgergruppen "En grøn kommune går i sort" har onsdag indgivet en stævning mod Allerød Kommune.

Stævningen omhandler lokalplan 3-392, som gælder et omdiskuteret erhvervsområde ved Farremosen. Ifølge gruppen er lokalplanen nemlig ikke gyldig.

Læs også Asfaltfabrik kan ikke stoppes: "Min frygt er, at løbet er kørt"

Det oplyser talsmanden fra "En grøn kommune går i sort", Thomas Frisch, til Frederiksborg Amts Avis. 

Af stævningen fremgår det, at de ønsker lokalplanen erklæret ugyldig for på den måde at ugyldiggøre byggetilladelser til "virksomheder med særlige beliggenhedskrav."

Endvidere står der i stævningen, at det forventes, at byggetilladelse til disse virksomheder også er ugyldig, mens sagen behandles, samt i tilfælde af at stævningen ikke vil falde til borgergruppens fordel. 

Læs også Lokalliste i Allerød vil flytte omdiskuteret asfaltfabrik

- Vi kan se, der ikke er politisk opbakning til at få undersøgt hele forløbet, endsige vente på svar på det brev, man enstemmigt besluttede at sende til erhvervsministeriet, hvilket vi er total uforstående overfor. Derfor har vi nu ikke andre valgmuligheder end at stævne Allerød Kommune, siger Thomas Frisch til Frederiksborg Amts Avis og tilføjer:

- Når det så er sagt, håber vi til det sidste, at alle partier, til trods for de uenigheder der måtte være, alligevel vil tage ansvar og trække §14-kortet. Om ikke for vores skyld, så for Allerøds, vores vands og fremtids skyld. 

Læs også Brev til Erhvervsminister: Ingen astfaltfabrik i Farremosen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik