Borgergruppe har erklæret krig mod affald

250 borgere har fået nok af affald i Ballerup, der ikke er endt i skraldespanden.

En gruppe borgere har fået nok af skrald og affald, der ligger og flyder i gaden og naturen i Ballerup. For et år siden organiserede de utilfredse borgere sig i en gruppe på Facebook, der hedder NatureSays#Metoo.

Ifølge gruppen, der består af omkring 250 medlemmer, har de i løbet af et år samlet omkring 18 tons skrald på gader og stræder og i grønne områder. Lige nu er der fokus på cigaretskodder.

- Vi laver skodfri zoner, hvor vi fjerner alle skodder fra et område. Vi ved godt, at de kommer igen. Det er rent symbolsk og for at skabe opmærksomhed omkring det, siger Claus Kiær, der er frivillig i gruppen NatureSays#Metoo.

Op til 30.000 skodder

Medlemmer af gruppen mødes cirka tre gange om ugen for at samle skrald. Og det er ikke en ubetydelig mængde cigaretskodder, som gruppen har indsamlet.

Affaldshelte i Ballerup her erklæret krig mod cigaretskodder. 

Gruppen har samlet mellem 25.000-30.000 skodder, og bare i gågaden i Ballerup er de 10.000 af dem fundet.

- Den der lille stump, der hedder ”skoddet”. Den må rygerne simpelthen lære at få smidt i askebægeret. Hvis de ikke kan finde et askebæger, må de begynde at tage det med hjemmefra, siger Claus Kiær.

For Claus Kiær gælder det ikke om at få rygerne til at stoppe med at ryge. De skal bare være bevidste om, at de ikke skal forurene.

- Naturen og miljøet er helt ude af kontrol. Det gælder vores egen sundhed. Det gælder naturens sundhed. Så vi er nødt til at gå ind og detoxe naturen og være naturens doktor, siger Claus Kiær.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik