Borgere kæmper for støjskærm i Hvidovre

Borgere i Hvidovre klager nu ombudsmanden, fordi de føler sig snydt for et ordentlig støjværn mod den kommende Ringstedbane.

Borgere i Hvidovre gruer for den støj, der vil ramme dem, når den kommende Ringstedbane bliver en realitet.

Ringstedbanen kommer til at skære tværs gennem Hvidovre, og lokale borgere mener, at de får stillet en for dårlig støjskærm i udsigt.

En lokal grundejerforening har tre gange forsøgt at råbe Transportministeren op - nu klager foreningen til ombudsmanden.

- Vi klager til Ombudsmanden, fordi vi mener, at han har den myndighed, der skal til, for at få ministeren til at rette ind, siger Leif Mejlgren, der er medlem af grundejerforeningen Baunebakkegaard.

Problemet bunder i en støjskærm mellem udgravningen til Ringstedbanen og Allingevej. Hvis en støjskærm skal have en effekt - og skærme for den støj, som den nye togbane laver - skal den ifølge grundejerforeningen være minimum fire meter høj. Som det ser ud lige nu, vil støjskærmen dog kun blive tre meter høj.

Helle Adelborg, der er borgmester i Hvidovre, har også rettet henvendelse til Transportministeriet, og hun bakker op om borgernes klage til Ombudsmanden.

Ringstedbanen forventes at blive indviet i 2018.

Se hele nyheden i afspilleren ovenfor.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik