Borgere i opråb om elevator på station: Fiks den nu!

Elevatoren på Jersie Station har ikke virket i en måned. Ifølge borgerne kan de hverken få besked på, hvorfor den ikke bliver repareret eller få tidshorisont. DSB beklager – og afventer reservedele.

Gangbesværede, cyklister eller forældre med barnevogne har problemer med at tage toget mod København fra Jersie Station i Solrød. Elevatoren har været ude af drift i en måned. Foto: Signe Thanning

- De kan ikke oplyse om, hvor længe den har været i stykker, eller hvornår den bliver repareret. Og der er ingen alternativer for dem, som har behov for at bruge elevatoren.

Ordene kommer fra Signe Thanning og omhandler elevatoren på S-togsstationen i Jersie, der ligger i Solrød Kommune.

Hun bruger hver dag lokalstationen for at komme til og fra arbejde, og den seneste måned har hun bemærket skiltet ved elevatoren med teksten ”ude af drift”.

Elevatoren på stationen skal hjælpe gangbesværede, cyklister eller forældre med barnevogne op på perronen, men dem, der har det behov, har ikke haft mulighed for at bruge elevatoren til det spor, hvor togene går mod København.

Jeg synes bare ikke, man kan behandle sine kunder på den måde. Slet ikke når man ikke kommer med nogle alternativer

Signe Thanning, pendler

Til at starte med tog hun blot notits af skiltningen, men i takt med at tiden er gået, er hun blevet frustreret på sine medpassagerers vegne.

- Den har ikke virket i en måned. Og der står ikke noget andet end et skilt med et telefonnummer på. Jeg synes bare ikke, man kan behandle sine kunder på den måde. Slet ikke når man ikke kommer med nogle alternativer, siger Signe Thanning til TV 2 Lorry.

Derfor har hun selv haft taget kontakt til DSB, som står for driften af elevatorerne, i håbet om at få reparationen på skinnerne igen.

Siden skiltet blev opsat for en måned siden er der ikke sket det store. Foto: Signe Thanning

Men heller ikke det har hjulpet. Ifølge hende har DSB nemlig ikke været til meget hjælp med alternativer, som kunne få de rejsende på sporet.

DSB fortæller dog, at sagen langt fra ligger stille – men der er, beklageligvis, ingen alternativer på nuværende tidspunkt.

- Elevatoren har været udsat for hærværk igen. Først blev den ødelagt, så reparerede vi den, og så blev den udsat for hærværk igen, siger Jørgen Rasmussen, der er chef for stationsservice hos DSB.

- Det er rimelig omfattende. Faktisk så omfattende, at motorerne til døren skal udskiftet, og dem har vi ikke på lager.

Han oplyser, at den nyeste fejl på elevatoren blev meldt den 1. oktober. Og selvom det kan føles langt for dem, der mangler elevatoren i det daglige, er der ikke andet for, end at væbne sig med tålmodighed.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Elevatoren på Jersie Station har været ude af drift i en måned. Der er ingen udsigt til, at den fikses snart. Foto: Signe Thanning

- Vi har løbende fokus på det, og følger op på det hele tiden. Jeg kan ikke sætte et nøjagtigt tidspunkt på. Men det her høj prioritet.

Samtidig beklager DSB-chefen, at nogen har følt sig dårligt behandlet, når de har ringet og spurgt ind til reparationen.

- Jeg kan kun beklage, at nogen har følt det sådan. Det er selvfølgelig ikke godt nok. Vi gør, hvad vi kan. Men der er steder, hvor vi også er oppe mod stærke kræfter, som er ude på at ødelægge det igen, siger Jørgen Rasmussen til TV 2 Lorry.

 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret