Borgere greb til selvtægt: Nu er indespærrede hunde på internat

Sagen om en kvinde, der kører rundt i hovedstadsområdet med en flok hunde i en bil, har taget en ny drejning. Politiet har grebet ind, og hundene er nu på internat.

Billede som Nannah Ley tog, da hun så hundene i en bil på på en parkeringsplads i Rødovre.  Foto: Nannah Ley/Privatfoto

Nordsjællands Politi måtte tirsdag eftermidddag rykke ud til Bernstorffsparken i Gentofte.

Her havde en gruppe borgere besluttet sig for at spærre for en bil, så den ikke kunne køre væk. I bilen befandt sig en kvinde og en flok mindre hunde.

Politiet fandt hverken chip eller øretatoveringer på hundene, og de blev derfor sendt til et internat, mens sagen bliver undersøgt yderligere.

- Det kan ikke være rigtigt

I de sidste tre-fire dage har der været en del omtale af den pågældende kvinde og hundene i bilen - ikke mindst på sociale medier. 

Søndag skrev TV 2 Lorry om Nannah Ley, der slog alarm, da hun så hundene i en bil på parkeringspladsen ved McDonalds på Jyllingevej i Rødovre. 

- Jeg brugte min mobil til at lyse ind i bilen og talte 16 hunde, som sad derinde. Et af vinduerne stod på klem, og man kunne se, at der var møgbeskidt på bagsædet, og der lugtede kraftigt af tis og lort. Jeg kunne se, at der lå tre hundelorte, og det flød med gamle madrester, så jeg tænkte, ”det kan ikke være rigtigt”, fortalte Nannah Ley. 

Politiet blev i løbet af søndag inddraget i sagen, men her mente man ikke, at der var grund til at skride til handling.    

Læs også Kvinde slog alarm, da hun så 16 hunde spærret inde i bil

Politiet maner til besindighed

Tirsdag blev kvinden med hundene i bilen så set igen ved Bernstorffsparken i Gentofte, og her valgte en gruppe borgere  at spærre for bilen, så den ikke kunne forlade parkeringspladsen.  

- Det er Nordsjællands Politis vurdering, at hundene ikke har lidt overlast, lød det efterfølgende i en pressemeddelelse fra politikredsen, hvor der samtidig blev manet til besindighed. 

- Nordsjællands Politi opfordrer til, at man nu slår koldt vand i blodet og lader politiet og Dyrenes Beskyttelse om at klare sagen.

Seneste udmelding er, at hundene nu befinder sig på et internat, og kvinden i bilen skal til afhøring hos politiet i løbet af onsdag.  

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik