Borgere bestiller fartkontrol: Mange bilister snuppet

92 fartkontroller førte til 1.442 bøder for for høj hastighed hos Københavns Vestegns Politi.

Bor man et sted, hvor man synes, at bilisterne har det med at træde noget hårdere på speederen, end hastighedsgrænsen giver  lov til, så kan man henvende sig til sin lokale politikreds og anmode om, at de gennemfører en fartkontrol på stedet. Den ordning  gælder også hos Københavns Vestegns Politi, og det har på kort tid ført til fotografering af et stort antal bilister.

1.442 bilister er gået i fartfælden siden 1. januar på baggrund af borgeranmodninger om fartkontrol.

 - Vi måler som udgangspunkt farten på to forskellige tidspunkter – typisk i dagtimerne og om aftenen. Nogle steder vender vi selv tilbage og følger op, hvis vi oplever, at alt for mange kører for hurtigt," siger vicepolitiinspektør Søren Enemark i en pressemeddelelse fra Københavns Vestegns Politi.

Nem adgang

Politikredsen har gennemført 92 fartkontroller efter anmodninger fra borgerne, og Søren Enemark siger til TV 2 Lorry, at ordningen er en mulighed for at give borgerne nem adgang til fortælle, hvor der er behov for politiets tilstedeværelse. Og her gælder det først og fremmest hastighedsovertrædelser.

- Det giver sig selv, at vi ikke kan vide, hvordan der ser ud overalt, men vi er begunstiget af gode borgere, der ringer og skriver til os. Og nu er det blevet endnu mere tilgængeligt, fordi det kan ske via vores hjemmeside, siger han.

Og så tilbage til de 1.442 bilister.

Ud over en bøde, så fik 148 af dem et klip i kørekortet, fordi de kørte over 30 procent for hurtigt. 12 af dem overskred fartgrænsen med mere end 60 procent, og de står til en betinget frakendelse af kørekortet og en ny køreprøve.

Her har borgerne fået politiet til at måle fart

På politiets hjemmeside kan du læse mere - og bestille en betjent - her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

brand ishøj

Beboer løsladt efter voldsom brand i Ishøj

retten i Roskilde

78-årig dømt for hvidvask af næsten 50 millioner kroner

brand ishøj

Beboere skal genhuses efter brand i Ishøj

Maria-sagen

Politiet leder nu efter forsvundne Maria i skovområde - frygtes dræbt

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere