Borger truer kommune med bjørneklo-bøde

Jan Gindrup fik brev fra sin kommune med trussel om bøde for bjørneklo på sin grund - nu returnerer han truslen

-Jeg har en bjørneklo stående på et moseområde, og så får jeg et trusselsbrev fra kommunen, og det er altså lige i overkanten. For kommunen har marker, der et fyldt med dem.

Jan Gindrup er ikke tilfreds med det brev, han har fået fra Egedal Kommune. For her gør kommunen ham opmærksom på, at hvis ikke han fjerner den uønskede plante bjørneklo fra sine arealer, så kan han risikere en bøde på 5.000 kroner. Men samtidig, så er der kommunalt ejede områder i kommunen, hvor planten gror frit og uhæmmet.

-I nærheden af hvor jeg bor, ved Knardrupvej, jamen der gror der så mange af dem, at der er et sted, hvor man for eksempel ikke kan se byskiltet, siger han til TV 2 Lorry.

Så nu har han sendt trusselsbrevet tilbage til Egedal Kommune.

-Men jeg er ikke sikker på, at der sker noget af den grund. Jeg har før skrevet til dem om deres områder med bjørneklo, og der sker ingenting. Intet, siger han.

Lokalavisen.dk har kontaktet Egedal Kommune om Jan Gindrups påbud. Her lyder det ikke latterudbrud over hans returnering af påbuddet.

-Jeg mener, at kommunen overholder den vedtagne indsatsplan, men der er naturligvis planter, der forbigår vores opmærksomhed. Det kan ikke være anderledes, siger Ingela Karlsson, chef for Center for Teknik- og miljø i Egedal Kommune til Lokalavisen.

Egedal Kommune har fundet 95 forskellige arealer, hvor der vokser bjørneklo og sendt påbud til ejerne.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik