Bombarderes med brosten: Kaffebar får hård velkomst

En nyåbnet kaffebar på Nørrebrogade er gang på gang blevet udsat for stenkast. Det kan være autonome, gætter en frustreret og uforstående ejer.

Det er sket otte gange på bare en måned.

Om natten bliver brosten slynget mod ruderne på den nyåbnede kaffebar Andersen og Maillard, der ligger på hjørnet af Nørrebrogade og Møllegade.

Nogen gange er skraldespandene også væltet ude foran butikken, men ellers har gerningsmændene taget spurten, så snart de har udført deres glassplintrende ærinde.

Det fortæller én af ejerne af kaffebaren til Berlingske.

Kaffebarsejer: Det kan være autonome

- Det er i bund og grund utroligt, at det kan foregår, siger Hans Kristian Andersen til avisen.

quote Det er almindeligt kendt, at autonome ikke er glade for gentrificering, hvis det skulle have noget det at gøre, men det giver ikke mening, at det skal ramme os.

Hans Kristian Andersen, ejer af Andersen og Maillard

Han har enkelte gange været til stede i kaffebaren, mens stenene er blevet kastet.

- Det kan være bander, eller det kan være autonome. Det er almindeligt kendt, at autonome ikke er glade for gentrificering, hvis det skulle have noget det at gøre, men det giver ikke mening, at det skal ramme os.

Gentrificering er en betegnelse for forandringer i et byområde, som følge af at rigere mennesker køber sig ind i et område med mindre velstående folk, som derfor bliver presset ud.

Hans Kristian Andersen er dog ikke nytilflytter.

- Jeg har trods alt boet på Nørrebro i næsten ti år og ville gerne åbne mit kafferisteri på Nørrebro af samme grund. Det er her, jeg bor, og det er et fantastisk kvarter – på nær en otte-ni gange den seneste måneds tid, siger han til Berlingske.

quote  Hvis Goldman Sachs eller Scientology åbnede et sted, kunne det give mere mening. Når det er sagt, så er hærværk selvfølgelig aldrig i orden.

Hans Kristian Andersen, ejer af Andersen og Maillard

- Hvis Goldman Sachs eller Scientology åbnede et sted, kunne det give mere mening. Når det er sagt, så er hærværk selvfølgelig aldrig i orden.

Ikke de eneste stenkast-ramte

Andersen og Maillard er dog ikke de eneste, der bliver chikaneret med sten.

Længere nede mod Nørrebros Runddel ligger burgerkæden Jagger, og her er ruderne blevet smadret fire gange i løbet af den seneste måned.

Restauranten vil ikke udtale sig til Berlingske, da de ikke ønsker at ”puste til ilden”, men de bekræfter stenkastepisoderne.

quote Vi udelukker ikke noget på forhånd, men holder alle døre åbne i forbindelse med efterforskningen.

Riad Tolba, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi

Københavns Politi er opmærksomme på problemerne og fortæller Berlingske, at de har været i dialog med både Andersen og Maillard og Jagger.

- Vi ser jo selvfølgelig alvorligt på det, for det skaber utryghed og er sket mange gange på kort tid, siger Riad Tolba, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, til Berlingske.

Der er ikke noget, der tyder på, at det har relation til banderne, men han udelukker ikke, at det kan være venstrefløjsaktivister.

- Det er en gruppe, vi har med i overvejelserne. Vi udelukker ikke noget på forhånd, men holder alle døre åbne i forbindelse med efterforskningen. Vi behandler det som hærværk, og vi efterforsker for at finde en mulig gerningsmand. Det kan ikke udelukkes, at det er den samme, der står bag.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik