Bonusfest i Region Hovedstaden: Ansatte får eftervederlag for millioner

Formand for Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) vil nu have bedre kontrol med udbetalingerne af engangsvederlag, der er steget eksplosivt de seneste år.

Ansatte i Region Hovedstaden fik i stor stil ekstra penge ind på kontoen i form af engangsvederlag.

Det skriver MetroXpress.

I 2017 blev der udbetalt 17,6 millioner kroner i engangsvederlag til medarbejdere uden chefkontrakt i regionen. Tilsvarende blev der i 2016 udbetalt 14.356.274 kroner, mens der året før blev givet 10.074.199 kroner. 

Det viser en ikke offentliggjort redegørelse fra Region Hovedstaden til forretningsudvalget i regionen.

Ifølge Region Hovedstadens egen redegørelse gives vederlagende ‘hovedsagelig med begrundelse i ekstraordinære eller særlige opgaveløsninger’.

Formand for Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen, soc.dem., vil nu have bedre kontrol med udbetalingerne af engangsvederlag.

- Jeg ønsker ikke, at disse udbetalinger af engangsvederlag kommer ud af kontrol, og derfor vil jeg frem over bede forvaltningen om årligt at oplyse, hvor store beløb, der bliver udbetalt, siger hun til MetroXpress. 

Enhedslistens medlem Marianne Frederik savner svar på, hvorfor nogen ansatte har fået engangsvederlag. I alt er der 39.400 medarbejdere i Region Hovedstaden, men det er kun omkring fem procent af de ansatte, hvilket svarer til 1.997 ansatte, der fået del i puljen med engangsvederlag.

- Jeg mener jo, at det er et ‘fedterøvstillæg’, og jeg efterlyser, at der kommer større gennemsigtighed i udbetalingerne af engangsvederlag. Derfor vil jeg nu stille spørgsmål, om hvem der fået engangsvederlag, og hvorfor de har fået det, siger hun til MetroXpress.

Udbetalingen af engangsvederlag kommer ligeledes bag på Dansk Folkepartis medlem af forretningsudvalget Henrik Thorup. 

- Jeg er overrasket over, at regionen udbetaler så højt et millionbeløb i engangsvederlag. Det er bestemt ikke noget, jeg har været med til at vedtage, så jeg synes kun, det er ret og rimeligt, at vi får klarhed over, hvem der får denne form for belønning for deres arbejde. Der er åbenbart nogen hospitalsdirektører, der sidder med en pose penge og uddeler vederlag som en form for medalje til medarbejdere, siger han til MetroXpress.

Ud over engangsvederlag til ansatte blev der i 2017 udbetalt 5.461.109 kr. til ledere og medlemmer af direktioner i Region Hovedstaden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik