Bondo: Der var slet ingen forhandlinger

Lærernes Centralorganisation raser over, at der ingen reelle forhandlinger var med staten i forligsinstitutionen

Formanden for Lærernes Centralorganisation, Anders Bondo Christensen, mener ikke, at der overhovedet var forhandlinger mellem lærerne og staten, da de to parter mødtes i Forligsinstitutionen mandag. - Man kan dårligt snakke om, at forhandlingerne er brudt sammen, for så er der to parter, der skal kunne give sig og forhandle.

- Men så længe den ene part sidder med et særligt citat, som man ikke kan rykke et komma i, så er jo ikke tale om forhandlinger, siger han til Ritzau.

Forhandlingerne mellem lærerne og staten er brudt sammen, fordi staten ønsker at afskaffe lærernes arbejdstidsregler, der dikterer, hvor meget lærerne må arbejde, og hvor stor en andel af deres arbejdstid, der skal gå på forberedelse af undervisningen.

Men lærerne mener, at det går ud over kvaliteten af undervisningen. Alligevel har Lærernes Centralorganisation forsøgt at imødekomme statens krav.

- Vi har jo tilbudt, at underviserne på statens område skulle omfattes af de regler, der gælder for 80 procent af de statsansatte, nemlig det vi kalder tjenestemændenes arbejdstidsregler, siger Anders Bondo Christensen og tilføjer:

- Men det var bare ligegyldigt, hvad vi kom med, så var det "nej, nej, nej". Der var ingen bevægelse.

Med sammenbruddet i forhandlingerne mellem lærerne og staten står godt og vel 17.000 statsansatte lærere nu til at blive lockoutet den 2. april.

Og de er ikke de eneste, eftersom forhandlingerne mellem lærerforeningen og Kommunernes Landsforening (KL) ligeledes brød sammen om præcis samme problematik fredag aften.

Dermed står hele 600.000 elever uden undervisning efter påske. Og kun regeringen kan derefter skride ind og stoppe lockouten med lovgivning.

Anders Bondo advarer dog regeringen mod at imødekomme modpartens ønsker.

- Vi ønsker selvfølgelig ikke et ensidigt lovindgreb. Vi ønsker noget, der balancer, og begge parter kan se hinanden i.

- Hvis man bare gik ud og sagde, at nu giver vi Finansministeriet og KL ret, så er det ikke fair, lyder det fra lærerforeningens formand, der samtidig påpeger, at regeringen nu står med et stort samfundsmæssigt ansvar.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik