Bomstærkt København spurter fra resten af Danmark

Den københavnske økonomi har meget mere fart på end alle andre områder i landet.

Hovedstaden står for stort set al økonomisk [color=#fe0000" size="2][color=#fe0000" size="2]vækst[/color][/color] herhjemme, mens resten af landet stadig er i krisens vold.

  Det viser nye tal fra Nykredit, skriver Jyllands-Posten. Tallene peger - ifølge eksperter - på, at man bør bruge flere penge på hovedstaden. Byen kan nemlig blive en endnu større [color=#fe0000" size="2][color=#fe0000" size="2]vækst[/color][/color]motor for resten af landet, mener de.

- Man kan diskutere, om ikke man skal lade København køre sit eget ræs, siger Høgni Kalsø Hansen, ekspert i økonomisk geografi ved Københavns Universitet, til Jyllands-Posten.

- At vende udviklingen er nok for sent. Man skal passe på ikke at svække København for at stimulere andre områder, tilføjer han.

Meget tyder på, at [color=#fe0000" size="2][color=#fe0000" size="2]vækst[/color][/color] i hovedstaden er rigtigt godt for resten af landet. Analyser fra OECD viser, at der bliver skabt 20 job i de øvrige landsdele hver gang, der kommer 100 nye job til København og omegn.

Fra 2010 til 2012 voksede den samlede danske økonomi med 2,2 procent, men tallet dækker over store regionale forskelle.

Ifølge Nykredit trak København i den danske [color=#fe0000" size="2][color=#fe0000" size="2]vækst[/color][/color]-førertrøje med 2,7 procent, mens den jyske økonomi for eksempel kun voksede med en halv procent i 2010 og 2011.

Det billede ser ikke ud til at ændre sig i de kommende år.

Der ligger mange service- og medicinalfirmaer i hovedstaden, og de står bedre end landets industrivirksomheder, som i større grad ligger i resten af Danmark, skriver avisen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik