Boligselskaber på charmeoffensiv for almene boliger

Almene boliger er andet og mere end bare beton, problemer og ghetto. I dag bød flere boligselskaber på rundvisning.

Almennyttige boliger. Smag på dit to ord - og hvad tænker du så?

Mange tænker måske beton, ghetto, sociale problemer og parallelsamfund - men det er langt fra virkeligheden. Meget langt endda. Det er holdningen i en række nordsjællandske boligselskaber, som med afsæt i statsministerens nytårstale om ghettoer og ghettobekæmpelse i dag bød politikere og andre interesserede på rundtur og på besøg i nogle af de boliger, der - også - er almennyttige boliger.

Claus Hjorting er formand for Gammel Holte Boligselskab - og han har kun lovord til overs for den bygge- og boligform, som han selvsagt også selv lever med.

Her kan du se indslaget om boligselskaberne i Rudersdal, der inviterede på besø

 - De her boliger og den her måde at bo på er en fantastisk måde at bo på. Men langt hen ad vejen sætter man lighedstegn mellem stærkt socialt belastede boligbyggerier og så all almene boliger. Og det er måske 15 procent samlet der har de udfordringer, siger han.

Claus Hjorting inviterede sammen med fire lokale boligselskaber blandt andre Rudersdals Venstre-borgmester Jens Ive og socialdemokratisk folketingsmedlem Christine Antorina. Målet var at pege på, at det almennyttige netop ikke bare er ensbetydende med boligområder, hvor problemerne hober sig op.

-Jeg mener ikke, at jeg kommer til at flytte herfra, før jeg engang skal, lød det fra Claus Hjorting, der for eksempel fremhæver ddet goe naboskab i sin bebyggelse.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik