Gurlis boligblok skal rives ned: Det kom som et chok for mig

Ikonisk højhusbyggeri i Brøndby Strand står til at falde - der er giftstoffer i bygningerne. Det vækker ærgrelse hos en af beboerne.

Alle kender skylinen ved Brøndby Strand. 12 højhuse i beton ligger langs vandet på den københavnske vestegn og er om noget symbolet på Brøndby Strand. Nu skal fem af de 12 bygninger jævnes med jorden.

Bygningerne indeholder det skadelige giftstof PCB, og de fire boligselskaber, der står bag Brøndby Strand Parkerne, som området hedder, har gennem længere tid forsøgt at finde frem til en løsning, så indholdet af PCB i betonen kunne fjernes. Det er ikke lykkedes.

Mediet blboligen.dk skriver, at den billigst mulige renovering af de 16 etager høje bygninger vil koste 780 millioner kroner, mens en nedrivning kommer til at koste 200 millioner kroner.

Beboerne i Brøndby Strand modtog i morges et orienteringsbrev om situationen - for de beboere, der har adresse i de bygninger, som skal rives ned, skal genhuses.

Borgmester: Intet alternativ

Borgmester i Brøndby, Kent Max Magelund, Soc.dem., mener, at en redrivning er det eneste rigtige. 

- Som borgmester kan jeg kun bakke op. Jeg håber, beboerne også er enige. Jeg kan ikke se, at der er nogen alternativ løsning, siger han og peger på, at en renovering ikke  nødvendigvis holder længere end 15 år.

 

Helt så begejstret er beboeren Gurli Hansen ikke.

- Det har jeg det rigtig dårligt med. Det kom som et chok, da jeg fik beskeden om at højhusene bare skal væk. Det virker så usandsynligt, siger hun, da TV 2 Lorry møder hende foran de nu nedrivningstruede huse. 

Hun kan dog godt se bevæggrunden for beslutningen. 

- Man kan godt forstå det, hvis det er farligt at være her. Så på den måde kan jeg godt forstå det. Jeg føler mig tryg i min lejlighed, for jeg lufter godt ud. Der er selvfølgelig nogen, der er værre ramt end mig, det er klart. 

Nedrivningsplanen er en længere proces, da den skal gennem flere instanser. Når almene boliger skal rives ned, kræver det nemlig en godkendelse fra beboerne i de respektive boligafdelinger, Brøndby Kommune og Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

Det ventes at koste i omegnen af 200 millioner kroner at bygge nye højhuse på stedet. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik