Arkiv Foto: TV 2 Lorry

Boligområde i sorg efter knivdrab

Den 27-årige mand, som i går blev knivdræbt i Nivå i Nordsjælland, var kendt for at hjælpe venner og naboer med blandt andet reparationer af biler, og beskrives som alt andet end et bandemedlem. Det skriver Frederiksborg Amts Avis fredag.

Hele Islandshøjparken var efter middag torsdag præget af knivstikkeriet på parkeringspladsen, som kostede den 27-årige mand livet. På parkeringspladsen havde en større gruppe af mænd fra teenagealderen og op til 30 års-alderen med indvandrerbaggrund forsamlet sig, og her var sorgen og bekymringen tydelig.

- Han skulle være far til februar. Hun er gravid med hans andet barn. Jeg ville kalde ham stille og rolig, lød det fra en af mændene, som var tydelig berørt af situationen.

Også blandt de forsamlede mænds forældregeneration var bekymringen tydelig.

- Jeg har boet her i ti år, og jeg har aldrig oplevet sådan noget før, men nu er jeg altså utryg. De skulle smides ud af landet - hele bundtet, dem der laver ballade. Jeg er selv »fremmed«. og når jeg bliver bange, så forstår jeg godt, at almindelige danskere bliver bange, sagde en midaldrende mand.

I det hele taget havde folk svært ved at forstå, at det var netop den 27-årige mand, som var blevet offer for et voldeligt opgør.

- Han var meget populær blandt naboer og venner, han hjalp dem med mange ting, han havde et værksted i garagerne, og hjalp gerne folk med deres biler og andre ting, lød det fra en anden midaldrende mand med indvandrerbaggrund.

I det hele taget var den 27-årige det store samtaleemne på såvel parkeringsplads som fællesarealerne - også blandt de etnisk danske beboere - som også kun havde godt at sige om den afdøde.

Men episoden havde også skabt frygt.

- Ja, jeg så det, men jeg tør simpelthen ikke udtale mig, lød det fra en ældre kvinde.