Boligmanglen bliver kun værre i Københavnsområdet

Der bliver bygget for få nye boliger i København, når man ser på befolkningstilstrømningen.

København tiltrækker hvert år en masse nye indbyggere, men byggeriet kan ikke følge med efterspørgslen.

En undersøgelse, som byggevirksomheden Cembrit har lavet i samarbejde med Dansk Byggeri, viser at der er behov for langt flere nye boliger, end der bygges nu.

Dansk Byggeri forventer, at det samlede nybyggeri Danmark i 2015 når op omkring 13.000 boliger.

Godt 3600 af dem ligger i Københavnsområdet, hvor befolkningstilvæksten næste år skønnes at blive på mindst 20.000 personer.

Det svarer til, at der bliver bygget en ny bolig for hver 5,5 tilflyttere, og det er alt for lidt, mener Maria Schougaard Berntsen, der er økonomisk konsulent i Dansk Byggeri.

- Når vi tager alle forhold i betragtning, skal byggetempoet alene i Københavnsområdet op på 10.000 nye boliger om året, for at udbud og efterspørgsel hænger sammen, siger hun.

Dansk Byggeri opfordrer til, at man fra politisk hold tager konsekvens af udviklingen.

- Vi er nødt til at tage de spæde advarselstegn om boligmangel alvorligt, hvis vi skal undgå overophedning af boligmarkedet.

- Det tager tid fra spaden sættes i jorden, og til boligen står færdig, og byggetempoet skal altså accelerere kraftigt, hvis vi skal nå et niveau, der står i mål med efterspørgslen, siger Maria Schougaard Berntsen.

Dansk Byggeri opfordrer i forbindelse med den kommende udflytning af statslige arbejdspladser til, at man omdanner de kontorlokaler, der bliver ledige, til boliger og dermed bidrager til at løse boligproblemet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik