Boligkrisen sætter arvinger i klemme

Stilstand på boligmarkedet giver ekstra problemer for arvinger, der oveni tabet af deres familiemedlemmer må slås med at få solgt de afdødes bolig.

- Jeg har kendskab til mange arvinger, som ikke kan sælge boligen i et dødsbo inden for fristen på 12 måneder, som gælder for privat skifte. De er selvfølgelig frustrerede og rådvilde, fordi de ikke kan få afsluttet boet og komme videre, fortæller advokat Christian Petri fra Advodan i Hillerød til Frederiksborg Amts Avis.

Han mener, at finanskrisen har overhalet reglerne for dødsboer, og at politikerne burde tage konsekvensen og forlænge den frist, man har til at gøre boet op.

- I øjeblikket er det reelt et problem i hvert eneste bo. Derfor starter vi på det første bomøde med at fortælle arvingerne, at vi har en udfordring om et år, og vi sørger for at skrive det i referatet til de efterladte, fortæller Christian Petri.

Formand for Danske Boligadvokater, advokat Jan Schøtt-Petersen fra Ret & Råd i Helsingør, bekræfter problemet.

- Vores medlemmer oplever det både fra sælgersiden, når de repræsenterer arvinger til boligen, og fra købersiden, når vi repræsenterer køberne af et dødsbo, siger Jan Schøtt-Petersen til Frederiksborg Amts Avis.

Problemet skyldes primært, at arvingerne sætter boligen til salg for højt, mener han.

- Det er forståeligt nok, at arvingerne har en idé om, at det hus, som mor og far har passet og plejet i mange år, skal sælges for en fornuftig sum penge. Men man bliver nødt til at tage det rigtige sæt briller på og sætte huset til salg til den rette pris. Hvis prisen er rigtig, bliver huset formentlig også solgt. Og så slipper man for de liggeomkostninger til lån og ejendomsskatter, der ellers spiser op af friværdien, siger formanden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere