Boligforeninger må skyde hvid pil efter renoveringspenge

Almene boligforeninger, der har drømt om solceller på taget, nye vinduer og ekstra isolering med de 4 milliarder, regeringen vil frigive til renovering, kan godt skyde en hvid pind efter de tanker.

Det tager nemlig lang tid at få en sag i gennem Landsbyggefonden. Det ved forretningsordfører for boligselskabet Nordsjælland Jakob Reddersen alt om. Siden 2006 har han arbejdet på at få sat en renovering af Skoleparken i Hillerød i gang - uden held.

- Det kan være svært for en udlejer at forstå, at nu har vi snakket om det, og så skal vi snakke om det igen to år senere. Der er stadig ikke rigtig sket noget, forklarer han til DR København.

Der skal nemlig tjekkes mange detaljer inden Landsbyggefonden giver tilsagn om økonomisk støtte - og det tager tid, fortæller sekretariatschef Birger Kristensen.

5 år er for lang tid, siger boligordfører

- Så går der de her fem år mellem ansøgningens indgivelse i gennemsnit, og tidspunktet for tilsagn, siger han til DR København.

Men det er alt for langsomt, mener Socialdemokraternes boligordfører i Folketinget, Jan Johansen.

-Tingene kan gå hurtigere og de skal også gå hurtigere. Fem år er rigtig lang tid, og jeg mener, at det skal meget længere ned, siger Jan Johansen.

Sagsbehandling skal ned på 15 måneder

Det kan lade sig gøre, skulle man tro, for på 15 måneder har Landsbyggefonden givet ekstraordinært tilsagn til projekter for 15 milliarder kroner.

Dét er det rigtige tempo, mener Jan Johansen.

- Fremadrettet skal det selvfølgelig også kun tage 15 måneder for at få det igennem, fordi de penge vi har sluppet, de skal selvfølgelig bruges i de år, de er sluppet, siger han.

Det er urealistisk, mener Jesper Nygård, der er formand for Landsbyggefonden og administrerende direktør i KAB.

- Den proces der er med, at beboerne skal træffe beslutninger, have tekniske udredninger, og finde den rigtige løsning, tror jeg ikke, kan gøres på meget under de der cirka to år, det har taget hidtil, siger han.

Direktør i KAB: Politikerne bør gribe i egen barm

Jesper Nygård mener, at politikerne på Christiansborg i stedet skal gribe i egen barm, hvis ventetiden til renovering af de 130.000 almene boliger i Storkøbenhavn skal ned.

De fire milliarder som regeringen vil frigive til renovering nu og her ikke nok, siger Jesper Nygård.

- Det er op til politikerne på Christiansborg at fastsætte de rammer, som Landsbyggefonden agerer inden for. Og hvis man synes, at ventetiden er for lang, så må man give Landsbyggefonden mulighed for at sætte flere sager i gang, siger han til DR København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik