Boligejere sagsøger kommune: ”De spekulerer bare på, hvordan de kan flå os"

En gruppe københavnske boligejere føler sig snigløbet af Københavns Kommune i sagen om hjemfaldsret. Derfor har de nu taget første skridt mod et fælles sagsanlæg.

- Vi er i chok, det er helt urimeligt. Hvis vi have fået et varsel, så var det nogte andet. 

 Tue Gaston er husejer i Valby og en af dem,  der nu står med en uoverskuelig stor regning fra Københavns Kommune. 

Sagen drejer sig om ændringen af den såkaldte tilbagekøbsklausul. En ændring, der for nogle husejere betyder ekstra gæld i millionklassen.

Uden varsel har Københavns Borgerrepræsentation nemlig  hævet prisen markant for at lade boligejere købe deres ejendomme fri af kommunen. 

Nu har ti berørte husejere besluttet sig for at kæmpe imod. Første skridt er at danne en fælles front, næste er at lave et fælles søgsmål mod Københavns Kommune. 

- Jeg sidder her, fordi min retssikkerhed er blevet krænket, siger Louise Kanstrup Petersen, der er husejer på Østerbro. 

Målet er at lægge sag an mod kommunen, som fra 1. april i år  har besluttet at justere den såkaldte tilbagekøbsklausul efter markedspris - istedet for at basere den på den offentlige ejendomsvurdering, som ellers har været tilfældet i årtier.

Lørdag besluttede 10 københavnske boligejere at stifte en forening. Målet er at sagsøge Københavns Kommune. 
Lørdag besluttede 10 københavnske boligejere at stifte en forening. Målet er at sagsøge Københavns Kommune. 
Foto: Jan Christensen / TV 2 Lorry

Det får voldsomme økonomiske konsekvenser for op mod 1.200 boligejere i København.

- Nu sidder de inde på rådhuset og spekulerer i hvordan de kan flå os bedst muligt - det er uanstændigt, lyder det fra Jacob Egevang.

Han og hans familie bor i et rækkehus i Valby.  De købte huset i 1999 for 1 million kroner - et såkaldt håndværkertilbud.

Har fået en gæld på to milloner kroner til kommunen
Huset er ikke vurderet af en ejendomsmægler, men der er lige solgt et tilsvarende hus på vejen for godt fem millioner kroner. 

Kommunens nye beregning af tilbagekøbsklausulen betyder at familiens gæld til Københavns kommune er steget mere end 2 millioner.  Fra 40.000 kr i 1999  til over to millioner kroner i dag.

- Det betyder, atvi er nødt til at droppe vores planer om at sælge. Vi er stavnsbundne her, vi kan simpelthen ikke sælge vores hus, siger han.

De 10 husejere holder stiftende generalforsamling på næste søndag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik