Boldspil styrker hjertet

Højintensive boldspil som fodbold er ikke bare sjove. De gavner også børns sundhed. Det viser et videnskabeligt pilotstudie, som omkring 100 SFO-børn fra Frederikssund Kommune i øjeblikket deltager i, skriver Frederiksborg Amts Avis

På torsdag offentliggør Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports en artikel om resultaterne af Frederikssund-børnenes boldtræning.

Her konkluderer forfatterne, at bare 10 uger med 40 minutters boldspil tre gange om ugen er nok til at styrke børns hjertefunktion.

- Vi kan måle en signifikant forskel på, hvordan hjertet bevæger sig og hjertets vægtykkelse. Det svarer til, hvis man laver armbøjninger, så får man stærkere arme, siger kommunallæge Claus Malta, Frederikssund Kommune til avisen.

Han peger på, at undersøgelsen blandt andet skal hjælpe med viden, når der skal mere idræt og bevægelse på skemaet i forbindelse med den nye skolereform.

I Sundhedsstyrelsen følger de med projektet med stor interesse.

- Det er glædeligt at se resultaterne af projektet med skolebørn i Frederikssund. Hjertekarsygdom opstår oftest først senere i livet, men det er vigtigt at starte tidligt med at forebygge. Desuden er det vigtigt, at børn får gode oplevelser og kompetencer i forhold til motion, så de beholder den aktive livsstil, siger sundhedschef Charlotte Kira Kimby,

Sundhedsstyrelsen til Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik