Boldklub hædret som Årets Idrætsforening

Årets Idrætsforening er hædret med rådhuspandekager på Københavns Rådhus fredag.

Fredag er Årets Idrærtsforening 2017 blevet kåret og hædret på Københavns Rådhus. 

Og det blev fodboldklubben Nørrebro United, som løb med den flotte titel, kunne kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (Dansk Folkeparti) proklamere.

Han begrunder valget med, at fodboldklubben har haft et stort socialt engagement i området, der bestemt har været omdiskuteret i år:

- De har gjort en stor indsats for at få piger til at spille fodbold, og så har de også gjort en flot indsats i forbindelse med bandekonflikten for at skabe tryghed omkring det at dyrke idræt på Nørrebro, siger borgmesteren til TV 2 Lorry.

Mand drabt ved fodboldbaner

Der er blevet skudt jævnligt i bydelen under bandekrigen, som kulminerede i tre drab på ti dage i november måned.

To drab fandt sted nær fodboldklubbens baner ved Mjølnerparken - blandt andet mens et pigehold trænede på anlægget. 

Drabet fik klubben til at trække en del hold fra området, som er et af de to hjemmebaner på Nørrebro. Men forinden har Nørrebro United i lang tid stået stædigt fast på, at kriminelle ikke skal forpure idrætslivet for de mange beboere i området: 

- Hvis vi allesammen trækker os indenfor, så får vi jo en gadekultur, der ikke er til at holde ud. Vi prøver jo at være et alternativ til lige præcis det, sagde ildsjælen Thomas Løven Berg dengang til TV 2 Lorry. 

Politibeskyttelse under fodboldkamp

Forinden har klubben blandt andet gennemført en fodboldkamp under politiopdækning for at sikre tryghed for modstanderholdet, der ikke var meget for at besøge stedet. 

Og det er netop den indstilling, som borgmester Carl Christian Ebbesen belønner klubben for med prisen og de medfølgende 25.000 kroner:

- De sørger for, at trænere taler med forældre. At unge ikke render rundt for sig selv men istedet bliver en del af fællesskabet i en fodboldklub. Der har Nørrebro United bare gjort en kæmpe indsats, siger han til TV 2 Lorry. 

ÅRETS IDRÆTSFORENING

  • Prisen som Årets Idrætsforening uddeles hvert år af Københavns Kommune og gives til en københavnsk idrætsforening, der i årets løb har ydet en afgørende indsats for at fremme foreningsidrættens betydning for og vilkår i Københavns Kommune.
  • Dommerkomitéen består af Kultur- og Fritidsudvalget og repræsentanter fra de københavnske idrætsforbund.

Klubben, der blev grundlagt i 2008, er Nørrebros eneste fodboldklub og har allerede mere end 1300 medlemmer på 54 forskellige hold.

Der er lange ventelister, da bydelen ikke har flere fodboldbaner end de omtalte ved Mjølnerparken og et anlæg i Nørrebroparken. Derfor har man blandt andet i klubben overvejet af inddrage fodboldbaner i bydelens mange baggårde. 

Københavns Politi ærgerede sig, da Nørrebro United trak sig fra området ved Mjølnerparken:

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik